Kristína Farkašová pokrstila knihu Som mama

NETKY.SK • 15 Október 2015, 10:09 • 2 min
Kristína Farkašová pokrstila knihu Som mama

BRATISLAVA - Slovenská herečka Kristína Farkašová pokrstila v stredu večer v bratislavskom klube KC Dunaj svoju debutovú knihu Som mama. S humorom jej vlastným herečka na 296 stranách približuje svoje skúsenosti s tehotenstvom a predostiera čitateľkám a čitateľom zážitky z materskej dovolenky. Knižka v sebe ako bonus ukrýva tiež tetovačky s vtipnými nápismi z produkcie autorky.

slovakia

left justify in out

Publikácia vznikla na základe blogu, ktorý Farkašová začala písať, keď mali jej dvojčatá Ela a Matilda zhruba trištvrte roka. „Je to také zvláštne, lebo som nechcela vydávať knihu, ale ukecali ma. A dobre urobili, pekná je... Napísala som ju vlastne vďaka Renáte (Renáta Gešvantnerová, pozn. red.), ktorá keby ma po večeroch nenútila písať a niekedy nepila so mnou cez facebookový chat víno, tak to nikdy nedám dokopy,“ povedala Farkašová. Herečka vraj netušila, že napísať knihu je také náročné. „Myslela som si, že im niečo do vydavateľstva pošlem a budem mať pokoj, no vtedy to celé len začalo. Musím povedať, že som si v rámci tejto knihy zažila pekné vyhorenie, ale som rada, že sme to napokon celé dotiahli,“ poznamenala 33-ročná Bratislavčanka.

 

Väčšinu textov podľa vlastných slov tvorila po večeroch, keď jej ratolesti už sladko spali. „Písala som to zvyčajne v hladine alfa. Niekedy to nemá ani hlavu ani pätu, ale matky to isto pochopia,“ usúdila herečka. „Nikdy som dopredu neplánovala, čo napíšem. Vždy sa v deň, keď viem, že mám ísť písať, zamyslím, o čom by tak mohol nový príspevok byť a nakoniec sa to aj tak vždy zvrhne a je to o niečom inom,“ prezradila.

 

O ilustrácie v knižke sa postaral herečkin otec (herec Boris Farkaš, pozn. red.). „Ocko ilustroval knihu. On si tie dve do svojich zápisníčkov totiž kreslil už od začiatku. S ním idete na obed, on si kreslí, s ním idete kamkoľvek, on si kreslí, takže už mal celkom na to matroš a potom mi ho nejako dohodila mama... Ono by to asi aj spontánne vyplynulo zo situácie, ale mama to takto dramaturgicky poňala. Ja to, pravdupovediac, nemám veľmi rada - pracovať s ockom. Teda, nie že by sa mi s ním pracovalo zle, ale je to také zvláštne. No myslím, že v tomto smere sme si úplne porozumeli, pretože to, čo som ja písala, on kreslil, takže to bolo pomerne kompatibilné. Ten výsledok je veľmi pekný a dúfam, že deti raz ocenia, že majú takýto denníček od svojej matere a od svojho Boba, ako ho volajú a ďakujem mu,“ povedala herečka.

 

Za príležitosť poďakoval aj Boris Farkaš. „Ďakujem aj ja, že som dostal túto príležitosť. Aj keď nie som renomovaný výtvarník, bolo to veľmi príjemné a želám tejto knižke všetko dobré, dobrý predaj a čitateľom krásne čítanie. A aj keď tie obrázky možno nie sú úplne dokonalé, dúfam, že vzbudia dojem, o ktorý mi išlo, a síce, že mám svoje deti, aj tie úplne malé deti, strašne rád,“ podotkol.

 

Za krstné mamy si mladá autorka vybrala hneď tri ženy, ktoré podľa jej slov s obsahom knihy úzko súvisia - novinárku Renátu Gešvantnerovú, najlepšiu kamarátku Zuzku Mačejovú a producentku Wandu Adamík Hrycovú. Knižnú novinku uviedli do života knedľami. „Chcem Kristínke pogratulovať, lebo dokázala to, čo by chceli všetky matky. Poctivo týždeň čo týždeň písala a zmapovala dva roky života svojich 'knedlí'. Je to úžasné čítanie a teším sa na pokračovanie, keďže knižka je už v tejto chvíli vypredaná,“ poznamenala Renáta Gešvantnerová.

 

Priestor na pódiu dostala počas krstu aj herečka a komička Lujza Garajová Schrámeková, ktorá z knižky prečítala niekoľko ukážok. „Veľmi knižke fandím, aj Kristíne, aj keď nie je jednoduché mať ju rád, lebo ešte človek, a hlavne žena, znesie, že je vtipná a že sa jej darí, ale keby bola aspoň tučná... No je to proste tak, ako to je a mám ju rada aj preto, že som ju tučnú už zažila - bohužiaľ, iba v tehotenstve,“ popísala vtipne svoj vzťah k Farkašovej známa interpretka. Podujatie uzavrela krátkym koncertom pesničkárka Sima Martausová. Krstom po celý čas sprevádzal Farkašovej kolega zo šou Legendy popu, moderátor Milan Junior Zimnýkoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies