Nová hudba ovplyvnená našim folklórom: VIDEOklip k piesni Za Karpatským lesom sa ti bude páčiť!

NETKY.SK • 24 Február 2016, 15:58 • 2 min
Nová hudba ovplyvnená našim folklórom: VIDEOklip k piesni Za Karpatským lesom sa ti bude páčiť!

BRATISLAVA - Slovenská formácia Kristián Dufinec & Iconito zverejnila videoklip k piesni Za Karpatským lesom. O námet, scenár a réžiu novinky, v ktorej muzikanti hrajú v lese, sa postaral líder Kristián Dufinec.

slovakia

left justify in out

Ten je zároveň aj autorom textu piesne. "Text hovorí o ľuďoch, ktorí sú často znechutení niečo podniknúť, aj keď by to mohlo byť pre ich vlastné dobro, pretože zakaždým narazia na prekážky a boja sa vystúpiť zo svojej komfortnej zóny," objasnil spevák a gitarista, ktorý s kapelou v roku 2014 zverejnil pieseň Chcem zmenu (Vystúpme z tieňa) spolu s videoklipom.


Hudobník, ktorý tiež pôsobí v umeleckom súbore Lúčnica, čerpá inšpiráciu aj zo slovenského folklóru. "Sme ovplyvnení našou tradíciou, čiže folklórom, ktorý je jednou z najcennejších vecí, ktoré u nás máme. Túto našu ľudovosť sme zakomponovali do pesničky Chcem zmenu a myslím, že je to cesta ako sa odlíšiť a zároveň priznať k tomu, odkiaľ sme a aké hodnoty vyznávame," vyjadril sa frontman skupiny, ktorá v súčasnosti pracuje na debutovom albume.


Kristián Dufinec & Iconito vznikli v roku 2005 v Michalovciach. Do povedomia sa dostali práve vďaka spomínanej skladbe Chcem zmenu (Vystúpme z tieňa), ktorú nahrali pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami. V klipe sa predstavili napríklad Sajfa, Junior, Marián Greksa či Kristína Svarinská. Na konte majú aj piesne Spolu za jedno lano či Dva Svety, s ktorou sa im podarilo vyhrať 30. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. V zostave pôsobia okrem Dufinca aj Martin Bertič (gitara), Michal Choma (basgitara, spev), Ondrej Choma (akustická gitara, perkusie, spev), Lukáš Farbár (bicie, perkusie) a Róbert Hvostaľ (klávesy, spev).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies