Kristan bude chytať v Pardubiciach, chrbát mu bude kryť Halász

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 19:07 • 2 min
Kristan bude chytať v Pardubiciach, chrbát mu bude kryť Halász

PARDUBICE - Slovinský hokejový brankár Robert Kristan, ktorý naposledy pôsobil v extraligovej Nitre, sa dohodol na spolupráci s českým klubom HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

slovakia

left justify in out

Na východe Čiech bude tvoriť brankársku dvojicu so Slovákom Tomášom Halászom.  
     

"Sme radi, že sme do nášho tímu získali slovinského olympionika, ktorý je stabilným členom reprezentácie a pomohol jej k historickej účasti vo štvrťfinále v Soči," uviedol pre oficiálny klubový web generálny manažér Ondřej Šebek.
     

Kristan v minulom ročníku doviedol Nitru do finále extraligy, v ktorom napokon hráči spod Zobora podľahli Košiciam 3:4 na zápasy. Po sezóne platovo prerástol možnosti klubu, a tak sa rozhodol odísť do Pardubíc, kde na poste tímovej jednotky vystrieda slovenského gólmana Júliusa Hudáčka. Ten po sezóne zamieril do švédskeho Örebra. "Boli sme si vedomí a mali sme signály, že Július Hudáček odíde do zahraničia. Roberta Kristana sme tak sledovali už v Soči aj počas play off slovenskej extraligy, v ktorom doviedol Nitru do finále. Jeho výborné výkony potvrdili správnosť tohto kroku," doplnil Šebek.
     

Kristan sa bude zatiaľ pripravovať individuálne a k novým spoluhráčom sa pripojí v polovici júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona