Krištáľové krídlo aj pre herečku Z. Kronerovú a zbormajsterku B. Juhaňákovú

NETKY.SK • 17 Január 2012, 08:02 • 2 min
Krištáľové krídlo aj pre herečku Z. Kronerovú a zbormajsterku B. Juhaňákovú

Krištáľové krídlo aj pre herečku Z. Kronerovú a zbormajsterku B.

slovakia

left justify in out

img

Dvanásť slovenských osobností si prevzalo v nedeľu večer (15.1.) v bratislavskej Incheba Expo Aréne ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2011, medzi nimi herečka Zuzana Kronerová v kategórii divadlo a audiovizuálne umenie a Blanka Juhaňáková v kategórii hudba. 
      Herečka Zuzana Kronerová získala ocenenie v jubilejnom 15. ročníku za postavu Violet v inscenácii August na konci Ameriky amerického dramatika Tracy Lettsa, účinkovala v nej ako hosť na javisku Slovenského komorného divadla v Martine. Domovskou scénou Zuzany Kronerovej je bratislavské Divadlo Astorka Korzo '90.
      "Ja sa hlavne teším, že boli ocenení vynikajúci vedci, lekári aj filantropi. Priznám sa, že som toto krídlo priala môjmu kamarátovi a kolegovi Mirkovi Nogovi a na druhej strane zase on mne, tak si ho budeme požičiavať," uviedla pre TASR známa herečka a dodala: "Som šťastná, že ešte dosť veľa ľuďom záleží na umení, na divadle, lebo mám obavu, čo bude s našou kultúrou, pretože tí ľudia, ktorí o nej rozhodujú, tak neviem, či si ju dostatočne vážia. Naši diváci áno a toto ocenenie je toho dôkazom. Som zároveň šťastná, že som mala možnosť zahrať si v martinskom divadle, kde začínali moji rodičia. Zo všetkých hercov, ktorí v ňom účinkovali, vrátane mojich rodičov, pre mňa bola na prvom mieste v tomto divadle pani Naďa Hejná."
      V oblasti hudby získala Krištáľové krídlo hlavná zbormajsterka Slovenského filharmonického zboru Blanka Juhaňáková. Túto poctu si získala za mimoriadne umelecké výkony na medzinárodných hudobných scénach v roku 2011. Ako dirigentka a vyhľadávaná klavírna komorná hráčka pravidelne koncertovala doma i v zahraničí. 
      "Pre mňa už nominácia znamenala veľmi veľa, pretože na jednej strane som vedela, že rok 2011 bol rokom výnimočným na významné udalosti pre Slovenský filharmonický zbor, ktorého som zbormajsterkou. Potešilo ma to, že si to niekto všimol, niekto zaregistroval, že je tu jedno profesionálne teleso, ktoré malo v jednej sezóne jedenásť lukratívnych zahraničných projektov a že je záujem o tento druh umenia. Z toho mám najväčšiu radosť, tento deň je jedným z najkrajších v mojom živote," povedala pre TASR Blanka Juhaňáková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies