Kriminálna polícia našla v byte malajzíjskeho expremiéra kufre plné peňazí a šperkov!

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 12:41 • 2 min
Kriminálna polícia našla v byte malajzíjskeho expremiéra kufre plné peňazí a šperkov!

KUALA LUMPUR - Peňažnú hotovosť v sume 114 miliónov malajzijských ringgitov (24,4 milióna eur) našla polícia v byte Najiba Razaka, bývalého predsedu vlády Malajzie, ktorý odstúpil tento mesiac po nečakanej volebnej porážke. Podľa agentúry DPA o tom informovala v piatok malajzijská polícia.

slovakia

left justify in out

Šéf kriminalistov Amar Singh povedal novinárom, že hotovosť v 26 rôznych menách - prevažne malajzijskej a singapurskej - sa nachádzala v 35 zo 72 kusov batožiny, ktoré boli zhabané z expremiérovej nehnuteľnosti. Zvyšná batožina obsahovala šperky a hodinky, ktorých hodnota zatiaľ nebola vyčíslená.

 

Polícia prehľadala minulý týždeň v súčasnosti neobývaný Najibov byt v jednom z luxusných obytných komplexov v malajzijskej metropole Kuala Lumpur a ďalšie objekty spojené s expremiérom, pričom zhabala aj stovky kabeliek drahých značiek, ako sú Louis Vuitton a Hermes.

 

Najibovi s manželkou, ktorá má údajne slabosť pre drahé kabelky, minulý týždeň zakázali opustiť krajinu po tom, ako unikli informácie, že obaja plánujú odcestovať do Indonézie. Vo štvrtok expremiéra vypočúvali šesť hodín v súvislosti s podozrením, že je zapletený do škandálu okolo sprenevery prostriedkov štátneho rozvojového fondu. Spreneverená suma podľa DPA dosahuje v prepočte zhruba 4,5 miliardy dolárov, z čoho bolo takmer 700 miliónov údajne prevedených priamo na osobný účet Najiba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies