Kriminálka obvinila z marenia spravodlivosti päť osôb

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 12:26 • 2 min
Kriminálka obvinila z marenia spravodlivosti päť osôb

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil päť osôb zo zločinu marenia spravodlivosti. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, svojim konaním sa obvinení pokúsili zmariť dôkazy v prípade vydierania, z ktorého je obvinený Attila S. (32).

slovakia

left justify in out

Anastázia S. T. (28) a Edmund S. (57) podľa polície kontaktovali viaceré osoby s tým, aby krivo vypovedali v prospech Attilu S. Po neúspešnom pokuse v prípade jednej oslovenej osoby následne informovali Juraja A. (52). Ten im odporučil, aby to skúsili s inou osobou.

 

Preto oslovili Imra F. (28), ktorý s nepravdivým svedectvom súhlasil. Edmund S. o úspešnom kandidátovi informoval Juraja A. a jeho výsluch vyšetrovateľovi navrhol Peter T. (52). Hneď ako vyšetrovateľ určil termín výsluchu, Juraj A. kontaktoval Petra T. a inštruoval ho, aby on vysvetlil svedkovi Imrovi F., ako má v prospech Attilu S. vypovedať a sám na výsluch dozrel. Po dohodnutom výsluchu v prospech Attilu S. doručil Peter T. Okresnému súdu v Dunajskej Strede žiadosť o prepustenie Attilu S. z väzby spolu s výpoveďou svedka v jeho prospech.


Polícia všetkých piatich obvinených zadržala. Anastázia S. T. a Imre F. boli po výsluchu prepustení. Na zvyšných troch vyšetrovateľ spracoval podnet na väzbu, s ktorým sa prokurátor stotožnil a navrhol ich sudcovi stíhať väzobne. Ten väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Prokurátor proti rozhodnutiu sudcu podal sťažnosť. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest tri až osem rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies