Kriminalistom dokúpia materiál do laboratórií

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 10:49 • 2 min
Kriminalistom dokúpia materiál do laboratórií

BRATISLAVA - Na chemikálie a rôzny spotrebný materiál môže rezort vnútra minúť najbližšie štyri roky skoro štyri milióny eur.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra našlo firmu, ktorá bude dodávať našim kriminalistom chemikálie potrebné na prácu v laboratóriách. Najbližšie štyri roky môže rezort materiál kupovať od bratislavskej spoločnosti Lambda Life a.s. Konečnú hodnotu zákazky vyčíslili na 3 952 000 eur bez DPH, uvádza sa v oznámení o výsledku obstarávania, ktoré zverejnili v obstarávacom vestníku. 


Do tendra sa prihlásili dvaja uchádzači. Rozhodujúcim kritériom pri vyhodnocovaní súťaže bola najnižšia cena. S materiálom na expertízy budú pracovať kriminalisti v Bratislave, Slovenskej Ľupči a Košiciach. 

Na lepšiu prácu s DNA dostali vlani naši kriminalisti aj dva nové prístroje. Pomôcť im majú pri identifikácii neznámych ľudí. Technika stála 350-tisíc eur, zaplatili ju z eurofondov. Tender bol súčasťou projektu spolupráce kriminalistov krajín V4 pri analýzach DNA neznámych ľudských pozostatkov a neznámych osôb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies