Kriminalisti zadržali v Košiciach drogového dílera

NETKY.SK • 30 August 2013, 10:18 • 2 min
Kriminalisti zadržali v Košiciach drogového dílera

KOŠICE – Košický policajný vyšetrovateľ obvinil 25-ročného mladíka z Čane (okres Košice – okolie) zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Ako TASR infrtomoval policajný hovorca Alexander Szabó, toho kriminalisti zadržali ešte v utorok 27. augusta na Kováčskej ulici v Košiciach.

slovakia

left justify in out

„Podozrivú osobu monitorovali už dlhší čas a oplatilo sa. Po zastavení jeho vozidla a následnej kontrole u nej našli drogy. V teplákoch ukrýval zelenú sušinu v dvoch PVC vrecúškach  s doposiaľ nezistenými dávkami, ktoré pracovníkom kriminálnej polície dobrovoľne vydal. Policajti sušinu zaistili a mladíka predviedli na príslušný útvar,“ spresnil Szabó. Pokračoval, že potom kriminalisti vykonali v rodinnom dome v obci Čaňa prehliadku, kde podozrivý v  izbe prechovával väčšie množstvo zelenej sušiny.  V čiernej dóze mal schovaných šesť PVC vrecúšok, v ktorých sa nachádzali rastliny konope s 12,1 % obsahom THC. „Zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť až 2470 obvykle jednorazových dávok. V ďalšej  dóze policajti zaistili dva plastové vrecká zo zelenou sušinou v doposiaľ presne nezistených dávkach,“ dodal hovorca. Obvinený si zelenú sušinu zadovažoval už niekoľko rokov z Českej republiky, ktorú následne odpredával v Košiciach a v okrese Košice - okolie. „Obvinený bol vzatý do väzby a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov,“ uzavrel Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies