Kriminalisti vo Viedni riešia krátko pred Vianocami lúpeže v klenotníctvach

NETKY.SK • 22 December 2014, 17:01 • 2 min
Kriminalisti vo Viedni riešia krátko pred Vianocami lúpeže v klenotníctvach

VIEDEŇ - Krátko pred vianočnými sviatkami viedenskí kriminalisti intenzívne pracujú na objasnení dvoch lúpežných prepadnutí klenotníctiev, ku ktorým došlo v uplynulý štvrtok a v nedeľu večer v dvoch rôznych lokalitách v centre Viedne.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade ušli dvaja ozbrojení a sčasti maskovaní lupiči s korisťou, ktorej výška predstavuje najmenej 100.000 eur. Napriek neodkladnému uzavretiu širšieho okolia prepadnutej prevádzky sa zatiaľ nepodarilo zadržať páchateľov, o ktorých unikli na verejnosť správy, že by mohli byť súčasťou obávaného gangu Ružoví panteri.
     

V prípade nedeľňajšej večernej lúpeže, ku ktorej došlo na ulici Graben v susedstve Dómu sv. Štefana v samom srdci Viedne, je zatiaľ jasné iba to, že tam dvojica lupičov rozbila výklad zatiaľ neznámym predmetom a z miesta činu ušla s korisťou vo výške rádovo desiatok tisíc eur. Ich počínanie si všimol istý svedok, ktorý registroval útek páchateľov z miesta činu, informovala tlačová agentúra APA.
     

Polícia je však s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie oboch káuz veľmi zdržanlivá na informácie, takže ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona