Kriminalisti v rakúskom Burgenlande rozbili medzinárodný gang obchodníkov s drogami

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 16:53 • 2 min
Kriminalisti v rakúskom Burgenlande rozbili medzinárodný gang obchodníkov s drogami

VIEDEŇ - Kriminalistom z Neusiedlu am See v rakúskej spolkovej krajine Burgenland sa podarilo zadržať troch drogových bosov a 29 dílerov. Trestné oznámenie podajú aj na ďalších do 60 osôb - kupcov narkotík.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom tamojší verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na policajné zdroje. Vyšetrovanie tohto prípadu sa otvorilo začiatkom roka 2015 na základe konkrétneho podnetu, v zmysle ktorého mala na miestnej scéne goa-techno pôsobiť medzinárodná skupina páchateľov.


Kriminalisti najskôr zistili, že sa do Rakúska dováža LSD v kryštalickej podobe, z ktorého jediného gramu možno vyrobiť hoci 10.000 dávok.


Hlavní podozriví, 62-ročný Kanaďan, 41-ročný Švéd a 36-ročný Talian, zabezpečovali import potrebných surovín z Indie, Holandska a USA. Zadržaným sa podarilo preukázať okrem iného obchodovanie s niekoľkými kilogramami kokaínu, amfetamínu a extázou, v hodnote predstavujúcej na čiernom trhu viac ako milión eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies