Kriminalisti rozbili zločineckú skupinu: Obvinili 12 osôb vrátane šéfa kriminálky!

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 10:10 • 2 min
Kriminalisti rozbili zločineckú skupinu: Obvinili 12 osôb vrátane šéfa kriminálky!

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra rozbila zločineckú skupinu, ktorá operovala na území západného a stredného Slovenska. Policajti obvinili 12 osôb zo siedmich skutkov, medzi nimi aj jedného policajta zaradeného na kriminálke. Informovala o tom policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

slovakia

left justify in out

Akcia sa uskutočnila v utorok v skorých ranných hodinách v Trnavskom, Trenčianskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji. Rozsiahla razia bola v mestách Piešťany, Trnava, Hlohovec, Martin, Trenčín a Veľký Krtíš súčasne a zúčastnilo sa na nej 150 policajtov. Zadržali deväť osôb z dvanástich. Po jednej osobe je vyhlásené pátranie a zvyšné dve sa nachádzajú vo väzbe za inú trestnú činnosť. 

Obvinení sa podľa policajných informácií dopúšťali ako zločinecká skupina násilnej a ekonomickej trestnej činnosti, páchali ju minimálne od roku 2010. Takto sa údajne obohatili o státisíce eur. Policajt, ktorý v tom období pracoval na oddelení služby kriminálnej polície, údajne zneužil svoju právomoc a v rozpore so zákonom informoval ostatných členov skupiny o podrobnostiach vyšetrovania v ich trestnej veci. 

Vyšetrovateľ všetkých 12 osôb obvinil z trestného činu založenia zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, vydierania, lúpeže, poisťovacieho podvodu a poškodzovania cudzej veci. Policajt je obvinený aj z porušovania právomoci verejného činiteľa. Na osem osôb je spracovaný návrh na väzobné stíhanie. Hrozí im trest odňatia slobody na päť až desať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies