Kriminalisti odhalili daňový podvod za milióny eur, obvinili osem osôb

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 13:18 • 2 min
Kriminalisti odhalili daňový podvod za milióny eur, obvinili osem osôb

BRATISLAVA – Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) zasahovali v stredu na východnom aj strednom Slovensku. Po akcii obvinili osem osôb z daňového podvodu a nie je vylúčené, že padnú aj ďalšie obvinenia.

slovakia

left justify in out

Vrátením DPH mala byť štátnemu rozpočtu spôsobená škoda viac ako 4,2 milióna eur, takmer štyri milióny sa podarili zachrániť. Organizovaná skupina vytvorila reťazec obchodných spoločností s prepojením do zahraničia, ktoré fiktívne obchodovali so špeciálnymi farbami, solárnymi panelmi, hračkami, ale aj stavebným materiálom a obrábacími alebo výrobnými strojmi.

 

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, následne si neoprávnene uplatnili nárok na vrátenie DPH, vďaka daňovej kobre im nevyplatili takmer štyri milióny. Policajti NaKA vykonali osem domových prehliadok a štyri prehliadky nebytových priestorov. Zaistili účtovné doklady a počítačové údaje. Obvinení sú stíhaní na slobode, v prípade dokázania viny im hrozí trest na sedem až dvanásť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies