Križko tvrdí: "Šieste miesto na 50 m znak je krásny výsledok"

NETKY.SK • 13 August 2010, 07:49 • 2 min
Križko tvrdí: "Šieste miesto na 50 m znak je krásny výsledok"

Križko tvrdí: "Šieste miesto na 50 m znak je krásny výsledok"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský plavec Ľuboš Križko obsadil vo finále na 50 m znak na ME v Budapešti šieste miesto časom 25,39. Zverenec trénera Jiřího Waltera neobájil bronz z ME 2008 v Eindhovene, za svojím vlastným slovenským rekordom zo stredajšieho semifinále zaostal o 16 stotín.
Pred štyrmi rokmi skončil Križko na kontinentálnom šampionáte v Budapešti v znakárskom šprinte ôsmy. Zo zisku zlata sa vo štvrtok v maďarskej metropole tešil favorizovaný Francúz Camille Lacourt v novom rekorde šampionátu 24,07. Striebro patrí Britovi Liamovi Tancockovi a bronz Izraelčanovi Guyovi Barneovi.
Križkovi sa nepodarilo vybojovať štvrtú medailu zo seniorského európskeho šampionátu, už postup medzi elitnú osmičku je však v nabitej konkurencii znakárov-šprintérov veľkým úspechom. Vo finále slovenský reprezentant nechal za sebou Rusa Vitalija Borisova a Holanďana Nicka Driebergena, od bronzu ho delilo 36 stotín.
Križko bol po skončení finále spokojný. "Som veľmi rád, že som sa vôbec dostal do finále, pretože konkurencia z roka na rok rastie, šieste miesto je super. Po dvoch rokoch som sa opäť zúčastnil na nejakom šampionáte a dosiahol som krásny výsledok, spokojný som aj s dosiahnutými časmi. Čakal som, že vo finále to bude rýchle. Mladí borci plávali už v stredu rýchle časy, sledoval som ich celú sezónu. Ráno sa mi plávalo veľmi dobre, urobil som si taký testík a myslel som si, že to pôjde. Ono to aj išlo, nie som si vedomý, že by som vo finále urobil nejakú chybu. Vyšiel mi štart i dohmat. Znakársky šprint je však vždy lotériou, rozhodujú stotiny. Lacourt potvrdil výbornú formu už na podujatí Mare Nostrum v Monaku a na Európe ju dokázal ešte vystupňovať. Krásne sa pohol, urobil v tomto roku obrovský výkonnostný progres," povedal pre TASR Križko, ktorý si v najbližších týždňoch dožičí odpočinok. "Na sezónu v krátkom bazéne zatiaľ ešte vôbec nemyslím. Teraz si oddýchnem, pretože sa cítim unavený, pôjdem si zabicyklovať. Nechám si všetko uležať v hlave a potom sa rozhodnem, čo ďalej a ktoré preteky absolvujem," dodal Križko.

výsledky:
1. Camille Lacourt (Fr.) 24,07, 2. Liam Tancock (V. Brit.) 24,70, 3. Guy Barnea (Izr.) 25,04, 4. Stefano Mauro Pizzamiglio (Tal.) 25,13, 5. Jeremy Stravius (Fr.) 25,32, 6. Ľuboš KRIŽKO (SR) 25,39, 7. Vitalij Borisov (Rus.) 25,49, 8. Nick Driebergen (Hol.) 25,52

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona