Križko chce v Budapešti postúpiť do finále znakárskeho šprintu

NETKY.SK • 9 August 2010, 06:43 • 2 min
Križko chce v Budapešti postúpiť do finále znakárskeho šprintu

Križko chce v Budapešti postúpiť do finále znakárskeho šprintu

slovakia

left justify in out

S cieľom postúpiť do finále znakárskeho šprintu odcestoval slovenský reprezentant Ľuboš Križko do dejiska 30. ME v plaveckých športoch v Budapešti. Pred dvomi rokmi v holandskom Eindhovene získal zverenec trénera Jiřího Waltera vo svojej obľúbenej disciplíne bronz, v maďarskej metropole by ho potešila účasť medzi elitnou osmičkou.
      Rozplavby i semifinále na 50 m znak sú na programe v stredu 11. augusta, o medaily sa bude bojovať o deň neskôr. "Ak sa mi podarí postúpiť do finále, budem maximálne spokojný. Konkurencia z roka na rok rastie. Do popredia sa tlačia noví talentovaní znakári, ktorí sa špecializujú na šprint, čo som mal možnosť vidieť aj na podujatiach Svetového pohára. Bude sa s kým biť, kandidátov na medaily je v Budapešti veľa," povedal pre TASR Križko, ktorý záver prípravy na úvodný vrchol sezóny absolvoval v domácich podmienkach. "Trénoval som v Trenčíne s trénerom Walterom a Matejom Kuchárom, ktorý sa tiež pripravoval na Európu, v posledných dňoch som sa zameral najmä na techniku a rozvoj rýchlosti."
      Križko má na Budapešť príjemné spomienky. V roku 2006 na ME v dlhom bazéne skončil na znakárskej päťdesiatke ôsmy a na stovke si výrazne vylepšil osobný rekord. "Bol to pre mňa úspešný šampionát, zaplával som tam dobré časy. V šprinte som sa dostal do finále a na stovke som si vylepšil osobák o vyše sekundu. Odvtedy však ubehli štyri roky, my starneme a nastupuje nová generácia. Uvidíme, ako to dopadne teraz. Som zvedavý na bazén, ubytovanie i ďalšie veci," dodal Križko.
      Predstavitelia Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA) vlani po žatve svetových rekordov na MS v Ríme rozhodli o zákaze používania technologicky vylepšených plaviek. Križko však predpokladá, že historické tabuľky sa v niektorých disciplínach budú prepisovať aj v Budapešti. "Prakticky rok sa pláva bez vylepšených plaviek, no napriek tomu padlo niekoľko rekordov. Neprekvapí ma, keď nejaké uvidíme aj v Budapešti."    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies