Krídelník Zeneli môže reprezentovať Kosovo, rozhodla FIFA

NETKY.SK • 5 Október 2016, 13:19 • 2 min
Krídelník Zeneli môže reprezentovať Kosovo, rozhodla FIFA

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) umožnila Arberovi Zenelimu reprezentovať Kosovo.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný krídelník holandského Heerenveenu hrával v mládežníckych kategóriách za výbery Švédska, kde sa aj narodil. Jeho rodina má kosovsko-albánske korene.

 

Kosovo prijala FIFA do svojich štruktúr len v máji tohto roka. Dovtedy nemohla hrať táto balkánska krajina žiadny oficiálny medzištátny zápas pod hlavičkou strešnej inštitúcie futbalu. Z tohto dôvodu aj väčšina kosovských futbalistov obliekala dres iných reprezentácií.

 

V kosovských farbách mohli po súhlase od FIFA už v septembri vo Fínsku (1:1) nastúpiť reprezentanti Albánska - brankár Samir Ujkani, obranca Amir Rrahmani a stredopoliari Alban Meha, Herolind Shala a Milot Rashica ako aj stredopoliar Valon Beriša, ktorý odohral 19 zápasov za Nórsko.

 

Kosovo odohrá štvrtkový zápas kvalifikácie MS 2018 s Chorvátskom v severoalbánskom meste Škodra, keďže v krajine sa nenachádza žiadny štadión certifikovaný Európskou futbalovou úniou (UEFA). O tri dni neskôr sa predstaví na Ukrajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona