Krídelník Mak: Pre mňa je Litva veľkým prekvapením, bude to ťažký súper

NETKY.SK • 8 November 2016, 13:13 • 2 min
Krídelník Mak: Pre mňa je Litva veľkým prekvapením, bude to ťažký súper

BRATISLAVA - V Zenite Petrohrad je pri streleckej chuti, dôležitými dvoma gólmi rozhodol aj o kvalifikačnej výhre nad Škótskom. Krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Mak sa aj v piatkovom súboji F-skupiny boja o MS 2018 proti Litve v Trnave pokúsi pretaviť pohodu z posledných mesiacov a prispieť k dobrému výsledku, ktorý tím trénera Jána Kozáka v boji o šampionát v Rusku potrebuje.

slovakia

left justify in out

Po prestupe z PAOK Solún strelil Mak v Zenite už 6 gólov. Presun zo slnečného juhu do zimy mu vyšiel podľa jeho slov nad očakávanie. "Je to príjemný pocit. Ako som už povedal, je to až nad moje očakávania. Padá mi to, hrávam, je to pre mňa veľmi dôležité, cítim sa veľmi dobre. Asi mi prospieva tá zima. Ja sa ale sústredím len na moje výkony a na pomoc mužstvu gólmi k dobrým výsledkom," povedal 25-ročný účastník EURO vo Francúzsku, ktorý v kvalitou nabitom kádri "Piteru" aktuálne patrí k oporám. Dobre ale vie, že nemôže zaspať na vavrínoch:

 

"Je tam strašne veľa zápasov, každý týždeň máme dva. Tréner nás točí, každý má svoj čas a priestor na ihrisku. Som rád, že sa mi darí potvrdiť to gólmi. Ale viem, že každý môj výkon, každý môj tréning musí byť stopercentný, aby som mohol nastúpiť v ďalšom zápase."

 

V súvislosti s Makom v poslednom čase rezonovala jeho situácia v tvrdej konkurencii v mužstve 5-násobného ruského šampióna, samého hráča ale zaujímajú len jeho výkony: "Každý má svoj názor a každý si ho môže povedať. Ja sa sústredím len na moje výkony a snažím sa odovzdať na ihrisku to najlepšie. Pomôcť mužstvu gólmi k výsledkom. Zatiaľ sa mi to darí."

 

Situácia v F-skupine, v ktorej Slovensko na úvod prehralo s Anglickom a v Slovinsku zhodne 0:1, velí tímu kapitána Martina Škrtela víťaziť. Podľa Maka môže tím proti Litve naštartovať práve októbrový triumf nad Škótmi. "Pre mňa je Litva veľkým prekvapením. Čo sme pozerali niektoré ich zápasy, hrali výborne. Aj v Škótsku hrali super. Bude to ťažký súper, ešte neprehrali. Ale myslím, že my sme sa chytili tým víťazstvom 3:0 so Škótskom. To nám veľmi pomohlo. Budeme sa snažiť na to nadviazať, zvíťaziť a získať tri body. Ich najväčšia prednosť je tím. Budú veľmi motivovaní, ale aj my máme svoj cieľ," povedal na margo súpera, s ktorým Slováci doteraz vo dvoch vzájomných zápasoch v kvalifikácii MS 2014 dvakrát remizovali 1:1.

 

Aj podľa obrancu pražskej Slavie Dušana Šventa môže "sokolom" pomôcť posledná jasná výhra nad Škótskom: "Škótsko je výborný tím. Spolu so Slovinskom sú našimi najväčšími konkurentmi v boji o druhé miesto v tabuľke. Vyhrať doma nad nimi 3:0 vleje mužstvu potrebné sebavedomie a treba to teraz potvrdiť doma. Skupina je nastavená tak, že potrebujeme vyhrávať, takže tri body sú veľmi potrebné. Litva je nevyspytateľný súper. Kvalifikačné zápasy dnes nie sú jednoduché. Oni ešte neprehrali. Určite ich budeme ešte analyzovať, pre nás je dôležité víťazstvo a my tak budeme hrať."

 

Tridsaťjedenročného Šventa teší, že sa "zošívaným" v českej lige momentálne darí. Slavia je v tabuľke tretia a jej cieľom zostáva atakovať európske klubové súťaže: "V Slavii to nebolo dlhšiu dobu. Sme na najlepšej ceste dosiahnuť cieľ, ktorý si klub stanovil. Teraz sme ale dvakrát remizovali, sú to straty. Ale ešte máme na jeseň tri zápasy, budeme sa snažiť získať čo najviac bodov."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies