Krídelník Hološko: Možno je to moja posledná sezóna, chcem však pomôcť

NETKY.SK • 22 December 2016, 15:47 • 2 min
Krídelník Hološko: Možno je to moja posledná sezóna, chcem však pomôcť

SYDNEY - Slovenský futbalový útočník či krídelník v službách austrálskeho FC Sydney Filip Hološko sa pred vianočnými sviatkami strelecky prebudil.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Piešťanec mal výborný vstup do aktuálneho ročníka tamojšej najvyššej dlhodobej súťaže A-League, v októbrových úvodných dvoch kolách trikrát skóroval. Potom sa však odmlčal a v siedmich zápasoch v sérii sa nepresadil ani raz. Až počas uplynulého víkendu opäť obohatil svoje konto, štvrtý ligový gól v tejto sezóne dosiahol na trávniku Perthu Glory, FC Sydney zvíťazil 4:1.

"Teším sa z toho, že som strelil gól proti Perthu. Neviem, či som cítil tlak, ale moja sebadôvera asi trochu poklesla. Zvlášť po tom, čo v prvých dvoch zápasoch trikrát skórujete a v ďalších siedmich vyjdete naprázdno, bolo to pre mňa náročné. Každý očakával, že budem dávať góly v každom stretnutí," citoval web FourFourTwo Australia Hološka, ktorý má pred sebou ďalšie méty: "Chcem ešte pridať góly. Verím, že moja sebadôvera je späť a presadím sa aj v Adelaide." Súboj proti domácemu United čaká na Sydney v pondelok 26. decembra.

Hološkov tím je suverénnom aktuálneho ročníka, po jedenástich kolách má na konte osem víťazstiev a bez prehry je na čele poradia s 27 bodmi. "Som presvedčený, že máme najlepšie mužstvo v Austrálii, najlepšieho trénera a realizačný tím. Chceme zvíťaziť v každom zápase, nechýba nám motivácia. Verím, že tento ročník bude úspešný," skonštatoval slovenský zakončovateľ.

Hološko prišiel do FC Sydney vlani v júli ako voľný hráč, predtým zanechal výraznú stopu v Turecku: pôsobil v Rizespore, Besiktasi Istanbul, Istanbule BB aj Manisaspore. Hrával aj za Slovan Liberec a AS Trenčín. Po sezóne mu vyprší kontrakt so Sydney, nezaoberá sa však súvisiacimi myšlienkami: "Neuvažujem o tom. Možno je to moja posledná sezóna. Chcem však pomôcť klubu."

Jeden presný zásah pridal Filip Hološko v tejto sezóne aj v národom pohári. V reprezentačnom drese nastúpil naposledy vlani v júni pri žilinskom víťazstve 2:1 nad Macedónskom v úspešnej kvalifikácii o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy do Francúzska. Do nemilosti trénera SR Jána Kozáka upadol v marci po tom, čo uprednostnil klubový program pred reprezentačným a neabsolvoval súboje proti Lotyšsku a Írsku v rámci prípravy na ME 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies