Kreuzigerov prípad prerokuje CAS 10. júna

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:59 • 2 min
Kreuzigerov prípad prerokuje CAS 10. júna

LAUSANNE - Dopingový prípad českého cyklistu Romana Kreuzigera sa dostane na Športový arbitrážny súd (CAS) v júni. Pojednávanie v Lausanne je naplánované na 10. júna.

slovakia

left justify in out

Odvolanie vzniesli Medzinárodná cyklistická únia (UCI) a Svetová antidopingová agentúra (WADA), keď napadli rozhodnutie Českého olympijského výboru (ČOV) zo septembra minulého roka, ktoré zbavilo jazdca tímu Tinkoff-Saxo obvinení z dopingu. Žiadajú pre Kreuzigera dištanc vo výške dvoch až štyroch rokov, zrušenie cyklistových výsledkov od marca 2011, pokutu vo výške 770-tisíc eur a uhradenie nákladov na riešenie sporu.

 

Kauza sa týka abnormalít z rokov 2011 a 2012, keď Čech pôsobil ešte vo farbách Astany. Do Tinkoff-Saxo prišiel v roku 2013. Vlani pre vyšetrovanie neštartoval na Tour de France a dočasné zastavenie činnosti od UCI ho pripravilo aj o ďalšie preteky vrátane Vuelty a Espaňa. V súčasnosti môže jazdiť až do rozhodnutia CAS. 

 

Dvadsaťosemročný Kreuziger popiera akékoľvek dopingové previnenie a aby to dokázal, podstúpil aj výpoveď na detektore lži. Podľa prezidenta UCI Briana Cooksona však nie je výsledok na detektore relevantný pre ďalší vývoj kauzy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona