Kreuziger zverejnil hodnoty biologického pasu, sú v ňom zmeny

NETKY.SK • 2 December 2014, 17:45 • 2 min
Kreuziger zverejnil hodnoty biologického pasu, sú v ňom zmeny

BERLÍN - Český cyklista Roman Kreuziger zverejnil na svojej internetovej stránke hodnoty zo svojho biologického pasu.

slovakia

left justify in out

"Nikdy som nebol pozitívne testovaný. Napriek tomu žijem už rok a pol v neistote, či budem môcť pokračovať v kariére," citovala slová 28-ročného jazdca tímu Tinkoff-Saxo agentúra DPA. "Odsudzujem doping a podvádzanie v športe. Preto vidím biologický pas ako excelentný prostriedok. Ale musia byť jasné pravidlá, v opačnom prípade je nepoužiteľný a môže byť použitý na vylúčenie každého jazdca," dodal.
     

Kreuzigera v auguste predbežne suspendovala Medzinárodná cyklistická únia (UCI) kvôli výkyvom v hodnotách hemoglobínu a retikulocytov. V septembri národný olympijský výbor jazdca spod obvinení z užitia zakázaných prostriedkov oslobodil. Prezident UCI Brian Cookson oznámil, že sa voči oslobodzujúcemu verdiktu únia odvolá.
     

Isté pochopenie pre obavy zo strany UCI naznačil šéf exekutívy Antidopingového výboru Českej republiky Jan Chlumský. "Sú tam veľké zmeny v rozmedzí niekoľkých dní a týždňov. To je to, čo sa nepozdáva expertom na strane UCI a zároveň to, čo experti, ktorých si najal pán Kreuziger, zasa obhajujú. O to ide, to je to, čo sa bude riešiť pri arbitráži v Lausanne," citoval slová funkcionára internetový portál idnes.cz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies