Kresťanskou štvrťou v Sýrii otriasli bombové útoky, zahynulo 16 ľudí

NETKY.SK • 31 December 2015, 09:53 • 2 min
Kresťanskou štvrťou v Sýrii otriasli bombové útoky, zahynulo 16 ľudí

DAMASK - Najmenej 16 ľudí zahynulo a 35 utrpelo v stredu zranenia pri dvoch výbuchoch, ku ktorým došlo v meste Kámišlí na severovýchode Sýrie. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaní ma sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa štátnej sýrskej tlačovej agentúry SANA oba výbuchy otriasli kresťanskou štvrťou prevažne Kurdmi obývaného mesta. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne uviedlo, že k výbuchom došlo v dvoch reštauráciách, neďaleko ktorých sa nachádzajú kontrolné stanovištia sýrskych vládnych síl.

 

Militanti z organizácie Islamský štát (IS) bojujú proti kurdským povstalcom v Sýrii od konca minulého roka. Za ten čas uskutočnili desiatky samovražedných útokov namierených proti Kurdom, viaceré aj v Kámišlí. Kurdským povstalcom podporovaným náletmi koalície vedenej Spojenými štátmi sa však podarilo dobyť rozsiahle územia predtým obsadené militantmi z IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies