Kresťania v Indii majú strach, gang mužov znásilnil rádovú sestru

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 13:29 • 2 min
Kresťania v Indii majú strach, gang mužov znásilnil rádovú sestru

NAÍ DILLÍ - Indický premiér Narendra Modi v utorok povedal, že je "hlboko znepokojený" znásilnením rádovej sestry a zničením kostola v Indii.

slovakia

left justify in out

Kresťania v krajine však tvrdia, že jeho slová neodstránia strach v kresťanskej komunite, ktorý sa zväčšil po nástupe jeho pravicovej vlády k moci. Kresťanský líder John Dayal v utorok povedal, že kresťania v Indii sa cítia ohrození a bezbranní.

 

Počas víkendu znásilnila skupina mužov 74-ročnú rádovú sestru vo východnej Indii. Muži, ktorí napadli v indickom štáte Západné Bengálsko kláštor a kresťanskú školu, zničili kaplnku a posvätné predmety. O deň na to zničili kostol v štáte Harijána na severe Indie.

 

Hromadné znásilnenia žien v Indii vrátane zahraničných turistiek sú v súčasnosti rezonujúcim problémom tamojšej spoločnosti. Sexuálne násilie sa dostalo do centra pozornosti po tom, čo po hromadnom útoku pred dvoma rokmi v Naí Dillí zomrela indická študentka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies