Kresťania dnes slávia sviatok Najsvätejšej Trojice

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 11:17 • 2 min
Kresťania dnes slávia sviatok Najsvätejšej Trojice

BRATISLAVA - Týždeň po sviatku Zoslania Ducha Svätého, ktorý v tomto roku pripadol na 15. mája, slávia dnes kresťania ďalší cirkevný sviatok - Najsvätejšej Trojice. V tento deň vyzdvihujú vieru v trojjediného Boha, pripomínajú si Boha Otca - Stvoriteľa, Boha Syna - Vykupiteľa a Boha Ducha - Posvätiteľa, ktorý neustále oživuje a posilňuje osobu, slovo a dielo Ježiša Krista.

slovakia

left justify in out

V Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku dnešný sviatok Svätej Trojice uzatvára Svätodušný kruh cirkevného roka, ktorý sa začal sviatkom Vstúpenia Krista Pána na nebo (5. mája). Veriaci v tento sviatok ďakujú Bohu Otcovi za dar života, za prekrásnu prírodu a dokonalú harmóniu v nej, ako aj za Božieho syna Ježiša Krista a jeho vykúpenie ľudstva, a za Ducha Svätého, ktorý dáva ľuďom a cirkvi silu prekonávať zlo a obnovuje životy ľudí vo vzťahu k Bohu a blížnym. Zároveň sa v ECAV končí aj slávnostná časť cirkevného roka.

 

V Katolíckej cirkvi nasleduje po dnešnom sviatku ešte ďalší významný sviatok - Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi, ktorý je známy aj pod názvom Božie telo. Slávi sa vždy vo štvrtok po sviatku Najsvätejšej Trojice, v tomto roku pripadá na 26. mája, alebo nasledujúcu nedeľu, teda 29. mája.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona