Kreslená rozprávka Leví kráľ sa čoskoro dočká hranej verzie

NETKY.SK • 29 September 2016, 08:14 • 2 min
Kreslená rozprávka Leví kráľ sa čoskoro dočká hranej verzie

NEW YORK - Americký kreslený film Leví kráľ sa čoskoro dočká svojej hranej verzie. Podľa agentúry AP to v stredu oznámila filmová spoločnosť Walta Disneyho.

slovakia

left justify in out

Hraný remake obľúbenej rozprávky natočí americký režisér Jon Favreau, ktorý už v tomto roku režíroval obdobnú, veľmi úspešnú verziu Knihy džungle a v súčasnosti pracuje na jej pokračovaní.

 

K novým hraným verziám svojich rozprávok pristupuje Disney čoraz častejšie. Takéhoto spracovania sa v uplynulých rokoch dočkali okrem spomínanej Knihy džungle napríklad tiež Popoluška či Pete a jeho drak. V nadchádzajúcom roku bude takto sfilmovaná tiež Kráska a zviera.

 

Pôvodná animovaná verzia Levieho kráľa z roku 1994 zarobila približne 968,8 milióna dolárov a ocenili ju až dvoma Oscarmi. Soundtrack k filmu zároveň získal prestížne ocenenie Grammy a predalo sa z neho vyše 14 miliónov kusov. Obľúbená je aj muzikálová verzia tejto rozprávky, ktorú na Broadwayi hrajú už 19 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies