Kremský: Štát by nemal dotovať dôchodcov, ktorí sa odmietajú presťahovať do menšieho

NETKY.SK • 29 August 2022, 10:35 • 2 min
Kremský: Štát by nemal dotovať dôchodcov, ktorí sa odmietajú presťahovať do menšieho

BRATISLAVA - Poslanec za OĽaNO to uviedol v rozhovore pre portál Aktuality.sk.

slovakia

left justify in out

Muž, o ktorom sa v kuloároch šepká ako o pravdepodobnom nástupcovi šéfa liberálov Richarda Sulíka na poste ministra hospodárstva, by tak asi s týmto vyhlásením získal u SaS-ky na populárnosti. Členka strany Sloboda a Solidarita, Anna Zemanová, rovnako pobúrila verejnosť svojím vyhlásením z obdobia, kedy Slovensko zápasilo s nedostatkom vakcín proti Covidu19. Uviedla vtedy, že dôchodci by sa mali očkovať medzi poslednými, lebo už nevytvárajú žiadne ekonomické hodnoty pre štát. 

 

img

 

Peter Kremský sa s redaktorom Aktualít rozprával o protiinflačnom balíčku, ktorý parlament schválil na návrh jeho šéfa z hnutia OĽaNO - Igora Matoviča.  Na jeho výčitku, že tento balíček, ktorého schválenie znamenalo odchod liberálov z koalície a na stredu ohlásené podanie demisií, zďaleka nezahŕňal všetkých obyvateľov Slovenska, najmä nie dôchodcov, ktorí často žijú vo väčších domoch, ktoré si sami postavili, odpovedal poslanec za OĽaNO, naozaj zaujímavo. 

 

img

 

Podľa neho, by „štát nemal podporovať a dotovať seniorov, ktorí sa odmietajú presťahovať do menších bytov, čím by si znížili náklady spojené s energiami."

 

Takéto ich správanie považuje Kremský za nezodpovedné. Podotkol aj to, že rodiny s deťmi toho potrebujú oveľa viac, a preto by sa štát mal zameriaviať so svojou pomocou najmä na nich. Seniori, podľa Petra Kremského, navyše vždy môžu o pomoc namiesto štátu požiadať práve svoje deti. Odborné analýzy pritom zdôrazňujú, že energetickou chudobou sú najviac ohrození práve seniori, samoživitelia s deťmi a osoby, ktoré žijú samé vo všeobecnosti. 

 

Prečítajte si aj: Ostrá hádka medzi Hegerom a Ficom. O čo sa sporia?

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies