Kremničan zneužil dôveru dôchodkyne: Obral ju o viac ako 13-tisíc eur!

NETKY.SK • 19 December 2014, 17:01 • 2 min
Kremničan zneužil dôveru dôchodkyne: Obral ju o viac ako 13-tisíc eur!

BANSKÁ BYSTRICA - Na 34 mesiacov odňatia slobody za zločin podvodu odsúdili dnes na Okresnom súde v Banskej 37-ročného Michala Hirschnera z Kremnice.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak na základe dohody o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrel obvinený Hirschner. Podvod čiastočne dokonaný a čiastočne v štádiu pokusu Hirschner spáchal voči svojej 69-ročnej susede v Banskej Bystrici, ktorej pomáhal pri manipulácii s internet bankingom. Dôchodkyňa mala so službou isté technické problémy, preto požiadala o pomoc Hirschnera, ktorý s priateľkou býval v tom istom paneláku a vedela o ňom, že v počítačoch sa vyzná. Ten susede aj pomohol, ale tým sa dostal k jej prístupovým dátam k účtu. Dôveru susedy potom Hirschner zneužil, keď časť jej peňazí v sume 13 450 eur postupne previedol na iný účet, ku ktorému mal prístup prostredníctvom inej osoby. Ďalší pokus previesť z účtu dôchodkyne viac ako 40-tisíc eur už Hirschnerovi nevyšiel. Podvodným spôsobom tiež vylákal od dôchodkyne ďalšie peniaze v hotovosti na zaplatenie vymyslených poplatkov banky za správu osobného účtu a iné.

 

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Súd stanovil, že poškodenej dôchodkyni musí Hirschner nahradiť škodu 31-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies