Kremnica získala na novú kompostáreň dotáciu viac ako 2,7 milióna eur

NETKY.SK • 7 November 2022, 19:00 • 2 min
Kremnica získala na novú kompostáreň dotáciu viac ako 2,7 milióna eur

KREMNICA - Mesto Kremnica v okrese Žiar nad Hronom získalo na výstavbu novej kompostárne dotáciu vo výške viac ako 2,7 milióna eur. Zhodnocovať sa tu bude aj odpad z okolitých obcí. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.

slovakia

left justify in out

Nová kompostáreň má vyrásť na mieste súčasného kompostoviska v blízkosti železničnej stanice, doba realizácie je odhadovaná na 11 mesiacov. Samospráva na projekt získala nenávratný finančný príspevok vo výške vyše 2.730.700 eur, ďalších takmer 144.000 eur bude predstavovať spolufinancovanie mesta. "Na ploche kompostárne budú zhodnocované odpady podľa Katalógu odpadov. Pôjde o biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad a parkov, vrátane odpadov z cintorínov, ďalej biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad," priblížila samospráva. Okrem mesta Kremnica má kompostáreň slúžiť aj pre okolité obce. Zhodnocovať sa tu bude biologicky rozložiteľný komunálny odpad z obcí Krahule, Kopernica, Nevoľné, Kremnické Bane, Kunešov, Dolná Ves, Lúčky, Bartošova Lehôtka či Horná Ves. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona