Kremeľský hovorca Peskov poprel, že by Putin bol vážne chorý

NETKY.SK • 29 Október 2014, 14:46 • 2 min
Kremeľský hovorca Peskov poprel, že by Putin bol vážne chorý

MOSKVA - Hovorca moskovského Kremľa Dmitrij Peskov poprel dnes správy viacerých zahraničných médií, že ruský prezident Vladimir Putin je ťažko chorý.

slovakia

left justify in out

"Toho sa nedočkajú. Nech im jazyk odpadne. Všetko je v poriadku," reagoval Peskov podľa agentúry TASS veľmi stručne na správy amerických bulvárnych novín, ale aj denníka New York Times (NYT), že Putin má rakovinu a zostávajú mu už len tri roky života.

 

V Bielorusku a Poľsku údajne už niekoľko mesiacov kolujú správy, že Putin má rakovinu miechy. Americký denník však informoval o rakovine pankreasu, čo je jedno z najagresívnejších onkologických ochorení.

 

S odvolaním sa na svoje zdroje New York Times spresnili, že Putina údajne liečil 84-ročný lekár z východného Nemecka, s ktorým sa zoznámil, keď pôsobil ako agent sovietskej tajnej služby v Drážďanoch. Lekár vraj na ruskom prezidentovi vyskúšal niekoľko terapií vrátane liečby steroidmi, ktorá sa u Putina prejavila badateľným opuchom tváre. Lekár údajne medzičasom liečbu zastavil, vrátil sa do Nemecka a do Ruska už prísť nemieni, a to z bezpečnostných dôvodov. 

 

Zdroje denníka New York Times tvrdili, že Putinovi zostávajú už len tri roky života. S tým podľa nich súvisí aj jeho politika voči Ukrajine - údajne sa rozhodol zapísať sa do dejín ako prezident, ktorý sa zaslúžil o rozšírenie ruského územia, a ocitnúť sa tak po boku významným vládcov ako cár Peter I. alebo diktátor Josif Stalin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona