Kremeľ vystupuje za mierovú reguláciu situácie s Irackým Kurdistanom

NETKY.SK • 23 Október 2017, 19:14 • 2 min
Kremeľ vystupuje za mierovú reguláciu situácie s Irackým Kurdistanom

MOSKVA - Rusko vystupuje za teritórialny celok Iraku celok Iraku a vystupuje proti vytvoreniu nových úsekov rozdeľovania v regióne, podľa nacionálnych a konfesionálnych údajov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil v Moskve minister zahraničných veci Ruska Sergej Lavrov na stretnutí so svojim kolegom z Iraku Ibrahimom aľ-Džaffari.

 

"Chcem ešte raz podtvrdit nás postoj voči teritoriálnemu celku Iraku a snahu k tomu , aby všetky problémy , ktoré vznikajú , riešili sa cez nacionálny dialóg s účasťou a rešpektom záujmov všetkých etnických , konfesionálnych a politických skupín", povedal Lavrov.

 

Hlava ruskej diplomacie podčiarkol, že podľa toho ako sa normalizuje situácia v regióne Blízkeho Východu "je veľmi dôležité nepovoliť vytváranie nových, podľa etnických a konfesionálnych údajov".

 

Ibrahim aľ-Džaffari poďakoval vedeniu Ruskej Federácie za podporu, ktorú Moskva preukazuje v rámci zosilňovania suverenity a bezpečnosti v Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies