Kremeľ vylúčil negatívny vplyv rozsudku nad Navaľným na prezidentské voľby 2018

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:42 • 2 min
Kremeľ vylúčil negatívny vplyv rozsudku nad Navaľným na prezidentské voľby 2018

MOSKVA - Kremeľ vylúčil, že dnes očakávané rozhodnutie súdu v kauze opozičného aktivistu Alexeja Navaľného by mohlo mať negatívny vplyv na prezidentské voľby, ktoré sa v Rusku uskutočnia v roku 2018. Uviedol to dnes v Moskve hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Peskov podľa agentúry TASS odmietol komentovať proces s Navaľným, v ktorom sa dnes očakáva vynesenie rozsudku v kauze Kirovles, kde je opozičný politik v obnovenom procese obvinený zo sprenevery. Prokuratúra preňho žiada päťročný podmienečný trest väzenia. Ak súd uzná Navaľného za vinného a odsúdi, nebude môcť kandidovať vo voľbách.

 

Navaľnyj tvrdí, že je nevinný a žiada súd, aby ho spod žaloby oslobodil.

 

Napriek riziku, že by mohol byť odsúdený, Navaľnyj počas uplynulého víkendu v Petrohrade otvoril prvý zo svojich volebných štábov a potvrdil svoju kandidatúru v prezidentských voľbách v roku 2018.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies