Kremeľ varuje Washington pred použitím sily voči Asadovej armáde

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:15 • 2 min
Kremeľ varuje Washington pred použitím sily voči Asadovej armáde

PETROHRAD - Moskva dnes varovala Washington pred náletmi na jednotky sýrskeho prezidenta Bašára Asada, pričom upozornila, že tento krok by uvrhol do chaosu celý Blízky východ. S odvolaním sa na hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova o tom informovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Peskov reagoval na interný dokument amerického ministerstva zahraničných vecí, ktorý podpísalo 51 diplomatov a ktorý je veľmi kritický k americkej politike v Sýrii.

 

Signatári vyzývajú na vojenské údery proti vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorých cieľom by bolo donútiť ho prestať s porušovaním prímeria v občianskej vojne. Diplomati tvrdia, že kým Asad takýto tlak nepocíti, nebude považovať za nutné viesť rokovania s opozíciou.

 

Hovorca Kremľa dodal, že výzvy na zosadenie vedenia v ktorejkoľvek krajine Moskva nemôže akceptovať. "Okrem toho, likvidácia síl toho či onoho režimu je sotva tým, čo pomôže k úspešnému pokračovaniu boja s terorizmom. Toto môže región uvrhnúť do chaosu," upozornil Peskov. Dodal ešte, že ruská strana má informácie o spomínanom internom dokumente len z médií.

 

Americké ministerstvo obrany interný dokument zatiaľ nekomentovalo, aj keď potvrdilo jeho existenciu.

 

Britská stanica BBC poznamenala, že prezident USA Barack Obama tejto výzve zrejme nevyhovie, pretože sa po kontroverzných operáciách v Iraku, Afganistane a Líbyi nebude chcieť dať zatiahnuť do ďalšieho ozbrojeného konfliktu.

 

BBC však vyjadrila názor, že autori interného dokumentu sa obracajú skôr na Obamovu možnú nástupkyňu v Bielom dome Hillary Clintonovú, ktorá neraz vyzývala na aktívnejšiu podporu sýrskej opozície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona