Kremeľ: Rusko nevydá Edwarda Snowdena do USA

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 16:30 • 2 min
Kremeľ: Rusko nevydá Edwarda Snowdena do USA

MOSKVA - Rusko nezmenilo svoj odmietavý postoj voči vydaniu bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena do USA. Ruský prezident Vladimir Putin je však odhodlaný nepripustiť, aby spor okolo Snowdena poškodil vzťahy so Spojenými štátmi, informoval dnes jeho hovorca.

slovakia

left justify in out

Snowden, ktorý sa podľa predpokladov od 23. júna nachádza v tranzitnej časti moskovského letiska, požiadal minulý týždeň o dočasný azyl v Rusku. USA žiadajú, aby ho vydali na stíhanie do vlasti pre obvinenia z prezradenia utajovaných informácií.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov v reakcii na otázku reportéra, či sa tento postoj vlády nezmenil, pre ruské tlačové agentúry povedal: "Rusko nikoho nikdy nevydalo a ani nevydá," citovala ho agentúra AP. Rusko a USA nemajú dohodu o vydávaní osôb.

Hovorca zdôraznil, že Putin nie je zapojený do rozhovorov o osude 30-ročného Snowdena, ktorý médiám poskytol informácie o tajných amerických programoch sledovania telefonátov a internetu. Dodal však, že o záležitosti vedú rozhovory predstavitelia ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) a amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies