Kremeľ reagoval na správu o zasahovaní Ruska do prezidentských volieb v USA

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 13:43 • 2 min
Kremeľ reagoval na správu o zasahovaní Ruska do prezidentských volieb v USA

MOSKVA - Kremeľ považuje obvinenia amerických spravodajských služieb proti Moskve z pokusov o zasahovanie do prezidentských volieb v USA v roku 2020 za neopodstatnené, uviedol tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Americké spravodajské agentúry chcú takýmito dokumentmi, ako je správa o údajnom ruskom zasahovaní do amerických volieb v roku 2020, ospravedlniť svoju existenciu a rozpočty na svoju prácu, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Mária Zakharova.

 

img

 

"Zdá sa, že takýmto dokumentom chcú americké špeciálne služby jednoducho ospravedlniť svoju existenciu a tie kolosálne rozpočty, ktoré sú vyčlenené na ich prácu," povedala.

 

Podľa nej "už niekoľko rokov, z roka na rok, americká spravodajská agentúra opakuje to isté – že je znepokojená možnosťou zásahu a údajne plánovaným zásahom".

 

"Zdá sa mi, že za také peniaze, ktoré platia americkí daňoví poplatníci, im mali už dávno  povedať: „Američania, spite pokojne, spoľahlivo vás chránime", poukázala Zakharova.

 

img

 

Ďalší aktéri, ktorí sa mali pliesť do volieb 

Správa amerických spravodajských služieb, odtajená v utorok, obviňuje Moskvu zo snahy podporiť Donalda Trumpa, diskreditovať Joea Bidena a zasiať rozpory do americkej spoločnosti. Medzi aktérmi, ktorí sa údajne pokúsili ovplyvniť voľby, sú menovaní Irán, HizballáhKuba. Predpokladá sa, že Čína nevyvinula aktívne úsilie na voľbách v USA.

 

Odpoveď Ruska 

Kremeľ označil správu za neopodstatnenú a nepodloženú. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že "Moskva nezasahovala do žiadnych volieb v Amerike, a takéto nekvalitné materiály sa tam používajú ako zámienka na nastolenie nových sankcií."

 

img

 

"Nesúhlasíme so závermi tejto správy týkajúcimi sa našej krajiny. Rusko nezasahovalo ani do predchádzajúcich volieb a nezasahovalo do volieb uvedených v tejto správe v roku 2020. Rusko nemá nič spoločné s kampaňami proti niektorému z kandidátov. Preto považujeme túto správu za klamlivú. Je absolútne neopodstatnená a nepodložená," povedal Peskov novinárom.

 

Rusko bolo už viackrát vystavené útokom USA o údajnom zasahovaní do volieb. Moskva opakovane vyhlásila, že obvinenia nie sú opodstatnené.

 

Zdroj: https://ria.ru/20210317/doklad-1601641313.html

          https://ria.ru/20210317/doklad-1601621090.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies