Kremeľ oznámil témy rokovania Putina a Merkelovej v Berlíne

NETKY.SK • 14 August 2018, 17:09 • 2 min
Kremeľ oznámil témy rokovania Putina a Merkelovej v Berlíne

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin a nemecká kancelárka Angela Merkelová plánujú počas svojho stretnutia 18. augusta v Berlíne rokovať o širokej škále záležitostí vrátane amerických sankcií, situácie v Sýrii a na Ukrajine, ako aj o otázkach ekonomickej spolupráce, oznámil v utorok Kremeľ.

slovakia

left justify in out

"V sobotu bude Putin v Berlíne, kde sa uskutočnia rokovania s Merkelovou. Po ich skončení poskytnú stanovisko tlači," uviedol v utorok hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

 

"Čo sa týka tém rozhovorov, obaja lídri si navzájom poskytnú najnovšie údaje o všetkých kľúčových záležitostiach - globálnom vývoji, Ukrajine, Sýrii, reštrikciách, ktorým teraz čelí mnoho krajín a dôsledkoch týchto opatrení," spresnil Peskov, ktorého cituje agentúra TASS.

 

V odpovedi na otázku ohľadom toho, či lídri budú hovoriť aj o potenciálnych amerických sankciách vrátane sankcií proti nemeckým spoločnostiam, Peskov povedal: "Áno, určite budú."

 

"Okrem toho sa dotknú aj otázok bilaterálneho obchodu a ekonomických vzťahov, realizácie veľkých medzinárodných komerčných projektov ako plynovod Severný prúd 2 (Nord Stream 2), ako aj ďalších problematík, ktoré bude nutné prediskutovať," uzavrel Peskov.

 

Obaja lídri mali osobné stretnutie v ruskom pobrežnom letovisku Soči v polovici mája. Merkelová bola tiež hostiteľkou ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a náčelníka generálneho štábu ruských ozbrojených síl generála Valerija Gerasimova v Berlíne koncom júla. Merkelová sa s Putinom stretne už druhýkrát za vyše tri mesiace.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies