Kremeľ označil britské prirovnania MS 2018 k nacistickej olympiáde za nechutné

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 14:17 • 2 min
Kremeľ označil britské prirovnania MS 2018 k nacistickej olympiáde za nechutné

MOSKVA - Kremeľ označil stanovisko britského ministra zahraničia Borisa Johnsona, v ktorom prirovnal nadchádzajúce futbalové majstrovstvá sveta v Rusku k olympiáde organizovanej nacistickým Nemeckom, za "úplne nechutné".

slovakia

left justify in out

Tvrdé vyjadrenia sú súčasťou eskalujúcej vojny slov medzi Moskvou a Londýnom. Dôvodom je otrávenie bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry nervovoparalytickou látkou v juhovýchodnom Anglicku. Briti vinia z útoku Rusko, to však obvinenia rázne odmieta.

Johnson v stredu podporil názor labouristického zákonodarcu, ktorý naznačil súvislosť medzi majstrovstvami sveta vo futbale, ktoré sa v júni a júli budú konať v Rusku, a olympijskými hrami z roku 1936, ktoré Adolf Hitler zneužil na propagáciu svojho režimu.

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov to vo štvrtok označil za "úplne nechutné stanovisko, ktoré nie je hodné ministra zahraničia akejkoľvek krajiny". Podľa jeho slov sú Johnsonove vyjadrenia "urážlivé a neakceptovateľné".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies