Kremeľ o Trumpovom mlčaní k Putinovi: Ráno múdrejšie večera

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 12:28 • 2 min
Kremeľ o Trumpovom mlčaní k Putinovi: Ráno múdrejšie večera

MOSKVA - To, že americký prezident Donald Trump zatiaľ nezablahoželal Vladimirovi Putinovi k opätovnému víťazstvu v prezidentských voľbách, nie je nepriateľským krokom, uviedol v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

"Prezident (Putin) prijíma mnoho blahoželaní od zahraničných lídrov. Niektorí nemôžu zatelefonovať kvôli tesnému časovému harmonogramu, ďalší z iných dôvodov. Nebolo by správne to zveličovať. Napokon, existuje staré dobré príslovie: ráno múdrejšie večera," povedal Peskov novinárom. Citovala ho agentúra TASS.

 

Biely dom predtým vyhlásil, že Putinovo víťazstvo nie je žiadnym prekvapením a že blahoprajný telefonát od amerického prezidenta Donalda Trumpa zatiaľ nie je v pláne.

 

Putin, ktorý vyhral nedeľné voľby hlavy štátu so ziskom takmer 77 percent hlasov, vyhlásil, že jeho krajina sa bude snažiť o konštruktívne vzťahy s inými štátmi a nezapojí sa do pretekov v zbrojení.

 

Vladimir Putin podľa agentúry AP poznamenal, že "nie všetko" závisí od Ruska, ale dodal, že "sa vynasnaží zo všetkých síl vyriešiť všetky spory s partnermi s využitím politických a diplomatických prostriedkov" pri zaistení národných záujmov Ruska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona