Kremeľ nepozná diplomata, ktorý hovoril o dohode medzi Putinom a Porošenkom

NETKY.SK • 30 Október 2014, 14:30 • 2 min
Kremeľ nepozná diplomata, ktorý hovoril o dohode medzi Putinom a Porošenkom

MOSKVA - Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina dnes uviedol, že netuší, kto je ukrajinský diplomat, ktorý stojí za správou o uzavretí údajnej neoficiálnej dohody medzi Putinom a ukrajinskou hlavou štátu Petrom Porošenkom, týkajúcej sa budúceho štatútu Krymu.

slovakia

left justify in out

"Nemám predstavu o tom, kto je Bohdan Jaremenko. Takýchto diplomatov máme vyše 3000," povedal pre agentúru Reuters Dmitrij Peskov. Inkriminovanú správu zverejnila dnes ukrajinská agentúra UNIAN s odvolaním sa na vyjadrenie Jaremenka, ktorý to mal povedať pre ukrajinskú stanicu Espreso TV.
     

"Mám dojem, že Porošenko sa už na niečom dohodol s Putinom," znelo vyjadrenie ukrajinského diplomata, ktorý dodal, že Ukrajina oficiálne nevyjednáva s Ruskom ohľadom "krymských záležitostí".
     

"Čo sa týka Krymu, v písomnej podobe neexistujú žiadne požiadavky Ukrajiny voči Rusku. Okrem rezolúcie OSN sme nevideli nijaké dokumenty prijaté na medzinárodných rokovaniach, ktoré by slúžili tomuto účelu," tvrdí Jaremenko.
     

Podľa diplomata však na Krymskom polostrove stále existuje hrozba eskalácie napätia, a to najmä pre tlak OSN, požadujúcej prísnejšie sankcie voči Moskve. "Akékoľvek prudká akcia Ruskej federácie môže vyvolať reakciu," varoval Jaremenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona