Kremeľ informoval o dátume budúcoročných prezidentských volieb, to či bude Putin kandidovať je neisté

NETKY.SK • 19 September 2017, 08:05 • 2 min
Kremeľ informoval o dátume budúcoročných prezidentských volieb, to či bude Putin kandidovať je neisté

MOSKVA – V priebehu včerajšieho dňa ruské ministerstvo práce informovalo, že budúcoročná voľba hlavy štátu sa uskutoční 18. marca 2018. Uviedla to vo svojom vyhlásení sekretárka ruskej Ústrednej volebnej komisie (CEC) Maya Grishina.

slovakia

left justify in out

Tá oznámila, že Rusov čaká v budúcom roku štvordňové voľno od 8. do 11 marca a o týždeň na to, sa uskutočnia prezidentské voľby. Podľa ruských zákonov sú prezidentské voľby menované vrcholným snemom Rady federácie do 100 až 90 dní pred hlasovaním, čo je druhá nedeľa v mesiaci marec. V lete snem prijal zákon, ten ustanovuje voľby na deň mimo štátnych sviatkov.

 

Súčasný prezident Vladimír Putin ešte stále nepotvrdil, či sa v budúcoročných voľbách bude opätovne uchádzať o prezidentské kreslo. Na túto veľmi často kladenú otázku odpovedá tajomne a nepriamo. Putin sa zúčastnil na verejnej akcii, kde ho jeden z miestnych obyvateľov oslovil s tým, že by bol veľmi rád, keby v budúcom roku kandidoval a opätovne sa ujal funkcie. Putin zdvorilo poďakoval za podporu a ukončil debatu o voľbách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies