Kremeľ pred voľbami financuje bieloruskú opozíciu

NETKY.SK • 26 November 2010, 13:14 • 2 min
Kremeľ pred voľbami financuje bieloruskú opozíciu

Kremeľ pred voľbami financuje bieloruskú opozíciu

slovakia

left justify in out

img

Rusko pred prezidentskými voľbami v Bielorusku financuje opozičných kandidátov. V rozhovore pre francúzsky denník Le Figaro to vyhlásil bieloruský prezident Alexander Lukašenko, ktorého citovala ruská tlačová agentúra RIA Novosti.
      "Je to tak a my to vieme. Máme dôkazy," odpovedal Lukašenko vo štvrtok na otázku ohľadne ruskej pomoci prezidentským kandidátov bieloruskej opozície.  
      Lukašenko v tejto súvislosti kritizoval opozičné sily za to, že sa dlhodobo snažia politicky profitovať na problémoch Bieloruska. "Takzvaná opozícia sa riadi heslom: čím horšie pre ľudí, tým lepšie pre ňu," zdôraznil bieloruský líder.
      V Bielorusku sa 19. decembra uskutočnia prezidentské voľby, v ktorých kandiduje desať uchádzačov. Lukašenko ráta vo voľbách so ziskom viac ako 70 percent hlasov, nezávislí experti však tvrdia, že by nemusel získať ani 50 percent hlasov, čo by znamenalo nevyhnutnosť usporiadať druhé kolo volieb.
      Ostatné voľby v Bielorusku boli podľa zahraničných pozorovateľov nekorektné, EÚ však avizovala, že Bielorusko môže počítať s miliardovou pomocou, ak bude priebeh nadchádzajúcich volieb zodpovedať princípom fairplay.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies