Kreditnú kartu Slováci najčastejšie používajú v prímorských oblastiach

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 10:48 • 2 min
Kreditnú kartu Slováci najčastejšie používajú v prímorských oblastiach

BRATISLAVA - Slovenskí dovolenkári platia kreditnou kartou v zahraničí najčastejšie v prímorských oblastiach ako sú Chorvátsko a Taliansko.

slovakia

left justify in out

Kreditky vyťahujú ľudia aj v susednom Rakúsku. Podľa informácií ČSOB by základnou finančnou výbavou dovolenkára mala byť hotovosť na nevyhnutné výdavky a ideálne debetná a kreditná karta. Debetná karta je platobná karta, ktorú má človek k vlastnému účtu, teda pri platení používa vlastné finančné prostriedky. Pri platení kreditnou kartou používa zase peniaze banky. Ak ich vráti v bezúročnom období, neplatí banke žiadne úroky.

 

Kreditnou kartou je výhodnejšie platiť u obchodníka, pretože transakcie sú bez poplatku. Podľa štatistík ČSOB ju dovolenkári v zahraničí často používajú pri rezerváciách v hoteloch či autopožičovniach, pričom ňou priemerne zaplatia 35 eur. Štatistiky ČSOB vypovedajú aj o tom, že na Slovensku používajú ľudia kreditnú kartu najčastejšie v supermarketoch s priemerným nákupom vo výške 20 eur. Kreditná karta je používaná aj pri nákupoch nábytku, elektroniky, kozmetiky, topánok alebo liekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies