Kreditnou kartou sa najčastejšie platí v potravinách

NETKY.SK • 22 September 2014, 12:26 • 2 min
Kreditnou kartou sa najčastejšie platí v potravinách

BRATISLAVA - Kreditnou kartou platíme najčastejšie v potravinách či supermarketoch, pričom jednorazová platba je v priemere 36 eur. Vyplýva to z údajov ČSOB.

slovakia

left justify in out

Podľa nich kreditnou kartou platíme v priemere 3 razy do mesiaca, pričom priemerná suma, ktorú za mesiac zaplatíme, je takmer 100 eur. O niečo častejšie ňou platia muži. Z údajov ďalej vyplýva, že po potravinách sa týmto spôsobom najčastejšie platí oblečenie, kozmetika či v reštauráciách. Nie všetci však vedia, aký je rozdiel medzi debetnou a kreditnou kartou. Kreditná karta je karta, ktorou keď sa platí, používajú sa peniaze banky. Ak ich však klient banke vráti v bezúročnom období, ktoré môže mať každá banka iné, avšak vždy je to niekoľko týždňov, neplatí klient žiaden poplatok alebo úrok.

      

Debetná karta je zase karta, ktorú má klient pridelenú ku svojmu bežnému účtu. Keď ňou platí, používa vlastné finančné prostriedky uložené na svojom účte v banke. 
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies