Kŕdeľ plameniakov sa počas letu do teplých krajín zatúlal na ruskú Sibír, hrozí im úmrtie

NETKY.SK • 26 Október 2015, 15:03 • 2 min
Kŕdeľ plameniakov sa počas letu do teplých krajín zatúlal na ruskú Sibír, hrozí im úmrtie

KEMEROVO - Kŕdeľ plameniakov zablúdil na ceste z Kazachstanu do teplých krajín na ruskú Sibír, kde im pre nízke teploty hrozí smrť. Informovali o tom dnes ruské tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

Agentúra TASS pritom uviedla, že to nie je prvý prípad, keď plameniaky omylom zaleteli na Sibír. Prvá zmienka o tom je z roku 1907, vtedy plameniaky pozorovali na severe i juhu Kemerovskej oblasti. Miestny profesor zoológie Nikolaj Skalon vysvetlil, že plameniaky sa počas letu do trópov odchýlili od kurzu buď pre to, že kŕdeľ tvoria prevažne mladé a neskúsené jedince alebo v dôsledku zmien počasia počas typických jesenných uragánov. Skalon uviedol, že v súčasnej situácii vtákom môže pomôcť jedine človek. Podľa miestnej meteorologickej služby bola priemerná denná teplota v Kemerovskej oblasti okolo nula stupňov Celzia a v noci do troch stupňov pod nulou. V oblasti, kde ľudia spozorovali zblúdených pelikánov, navyše napadlo aj 11 centimetrov snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies