Krátko po návšteve Trumpa v Jeruzaleme vypukli nepokoje medzi izraelskými vojakmi a palestínskymi demonštrantmi

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 08:28 • 2 min
Krátko po návšteve Trumpa v Jeruzaleme vypukli nepokoje medzi izraelskými vojakmi a palestínskymi demonštrantmi

JERUZALEM - Medzi palestínskymi demonštrantmi a izraelskými vojakmi vypukli v stredu nepokoje po tom, čo si obyvatelia Izraelu pripomenuli 50. výročie obsadenia východného Jeruzalemu pochodom cez historické centrum mesta.

slovakia

left justify in out

Desiatky izraelských mladíkov, mávajúcich izraelskými vlajkami, pochodovalo cez centrum Jeruzalemu smerom k Damaskej bráne, no cestou stretli skupinu palestínskych demonštrantov.

 

Izraelskí vojaci zasiahli a na ulici vypukli zrážky medzi armádou a palestínskymi protestujúcimi. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia. Jedného Palestínčana predviedli na výsluch, uviedla izraelská polícia.

 

Cestu sprievodu do centra chceli zahatať takisto ľavicoví izraelskí demonštranti, ktorí sa pochytali za ruky a fyzicky zablokovali vstup do Damaskej brány. Polícia ich následne donútila opustiť miesto za použitia sily.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo svojom parlamentnom vystúpení nedávno vyhlásil, že jeruzalemská Chrámová hora a Západná stena budú "navždy" pod kontrolou Izraela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies