Krasokorčuľovanie-MS: Kanaďan Chan v Moskve získal zlato vo svetovom rekorde

NETKY.SK • 29 Apríl 2011, 07:41 • 2 min
Krasokorčuľovanie-MS: Kanaďan Chan v Moskve získal zlato vo svetovom rekorde

Krasokorčuľovanie-MS: Kanaďan Chan v Moskve získal zlato vo svetovom rekorde

slovakia

left justify in out

img

Novým majstrom sveta v krasokorčuľovaní sa v novom svetovom rekorde stal Kanaďan Patrick Chan. Po stredajšom triumfe a svetovom rekorde v krátkom programe na MS v Moskve si postrážil aj štvrtkové voľné jazdy a po dvoch tituloch vicemajstra sveta vystúpil na krasokorčuliarsky svetový trón. Na ňom strieda Japonca Daisuke Takahašiho, ktorý v ruskej metropole skončil piaty.
      Striebro ukoristil Japonec Takahiko Kozuka, ktorému po KP patrila až šiesta pozícia. Bronz zostal v Rusku zásluhou Artura Gačinského.
      Chan predviedol na šampionáte, ktorý malo pôvodne usporiadať Japonsko, aj najlepšiu voľnú jazdu, za ktorú dostal od rozhodcov 187,96 bodov. Aj vo štvrtok predviedol skvelú jazdu, získal historické maximum aj v nej a vytvoril nový celkový svetový rekord výkonom 280,98 boda. Dvadsaťročný kanadský reprezentant získal aj finančnú prémiu 45.000 amerických dolárov. Výborným voľným programom sa na štvrtú pozíciu prepracoval český krasokorčuliar Michal Březina. Slováci na MS v Moskve neštartovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies