Krasokorčuľovanie-MS: Virtueová s Moirom zlatí v Nice

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 08:00 • 2 min
Krasokorčuľovanie-MS: Virtueová s Moirom zlatí v Nice

Krasokorčuľovanie-MS: Virtueová s Moirom zlatí v Nice

slovakia

left justify in out

img

Kanadský tanečný pár Tessa Virtueová, Scott Moir vyhral vo štvrtok tance na svetovom šamponiáte v krasokorčuľovaní vo francúzskom Nice a ukoristil najcenejšiu z prvých sád medailí na šampionáte. Olympijskí šampióni z Vancouveru odsunuli na druhé miesto obhajcov titulu Meryl Davisovú a Charlieho Whitea z USA. Bronz získali domáci matadori Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat.
      Kanaďania išli do voľných jázd s tesným náskokom 1,33 bodu, ich perfektné predstavenie, ktorým preniesli na ľad opäť Audrey Hepburnovú a Freda Astaira im konečný náskok ešte zvýšil. Získali tak ich už druhý titul majstrov sveta. Sú prvými tanečníkmi z Kanady s touto bilanciou.
      Druhí Američania sa museli skloniť pred víťazmi a rivalmi, no ani oni sa nemusia hanbiť za ich výkon. Vôbec prvú medailu z MS si na krk zavesili Francúzi Pechalatová a Bourzat, hoci partnerka bojovala pred domácim publikom v Palais des Congres Acropolis na Azúrovom pobreží so zlomeným nosom. 

      konečné výsledky tanečné páry:
      1. Tessa Virtueová, Scott Moir (Kan.) 182,65 bodov, 2. Meryl Davisová, Charlie White (USA) 178,62, 3. Nathalie Pechalatová, Fabian Bourzat (Fr.) 173,18, 4. Kaitlyn Weaverová, Andrew Poje (Kan.) 166,65, 5. Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov (Rus.) 161,00, 6. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 160,62.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies