Krasokorčuľovanie-MS: V Nice na svetovom šampionáte kvarteto Slovákov

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 11:55 • 2 min
Krasokorčuľovanie-MS: V Nice na svetovom šampionáte kvarteto Slovákov

Krasokorčuľovanie-MS: V Nice na svetovom šampionáte kvarteto Slovákov

slovakia

left justify in out

img

Na krasokorčuliarskych majstrovstvách sveta v Nice sa predstaví rekordný počet 219 štartujúcich z 55 členských krajín Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU), medzi nimi aj slovenské kvarteto Taras Rajec a Alexandra Kunová medzi sólistami, resp. premiéru absolvuje v tomto zložení tanečný pár Federica Testiová, Lukáš Csolley. Všetci slovenskí reprezentanti odštartujú svoju púť v Nice v kvalifikáciách.
      V Palais des Congres Acropolis na Azúrovom pobreží si z kvalifikácie vybojujú postup do krátkych programom 12 najlepší sólisti, osem športových dvojíc a 10 tanečných párov. "Našou ambíciou je, aby sa slovenskí reprezentanti dostali ďalej z kvalifikácie. Podľa najnovších správ, ktoré mám z Nice, sa Tarasovi podarili v tréningu dva čisté trojité axle, ak sa mu podaria aj v súťažiach, mohol by byť úspešný," informovala TASR Mária Hrachovcová, predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ).
      Medzi mužmi nebude štartovať ruská legenda Jevgenij Pľuščenko, favoritom tak bude obhajca titulu Patrick Chan z Kanady. Chan vyhral finále Grand Prix ISU aj Majstrovstvá štyroch kontinentov a má najlepší tohtosezónny výkon 273,94 bodu. Silným konkurentom mu bude majster sveta z 2010 Japonec Daisuke Takahaši či jeho krajan Takahiko Kozuka a z boja o cenné kovy nemožno vyradiť ani domácich matadorov Briana Jouberta a Florenta Amodia či Rusa Artura Gačinského, Španiela Javiera Fernandeza, amerického šampióna Jeremyho Abbotta či české duo Tomáš Verner a Ondřej Březina.
      Ženská súťaž by mohla byť zaujímavým súbojom medzi dvojnásobnou svetovou šampiónkou Mao Asadovou a štvornásobnou európskou kráľovnou Caroline Kostnerovou. V športových dvojiciach sa očakáva duel trojnásobných a úradujúcich majstrov sveta z Nemecka Aľony Savčenkovej a Robina Szolkowého s ruskými vicemajstrami sveta Tatianou Volosožarovou a Maximom Trankovom. Medzi tanečníkmi bude pútať pozornosť duel olympijských šampiónov Tessy Virtuovej a Scotta Moira s úradujúcimi majstrami sveta Meryl Davisovej a Charlieho Whitea. Európski šampióni Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat napokon dostali od lekárov zelenú a budú štartovať napriek tomu, že si partnerka v tréningu zlomila po páde nos a podstúpila operáciu. "Je to stále citlivé a trochu bolestivé. Robí mi to trošku aj problémy pri dýchaní. Nikdy sme však reálne neuvažovali, že by sme odstúpili," povedala Pechalatová, ktorá s partnerom v januári v Sheffielde obhájila európsky titul.

      program:
      pondelok 26. marca: športové dvojice - kvalifikácia (14.30 SEČ), tanečné páry - kvalifikácia (17.15)
      utorok 27. marca: ženy - kvalifikácia (10.30), muži - kvalifikácia (17.00)
      streda 28. marca: športové dvojice - krátky program (13.00), tanečné páry - krátky program (18.40)
      štvrtok 29. marca: ženy - krátky program (12.30), tanečné páry - voľné jazdy (19.00)
      piatok 30. marca: muži - krátky program (12.30), športové dvojice - voľné jazdy (19.30)
      sobota 31. marca: muži - voľné jazdy (12.55), ženy - voľné jazdy (18.30)
      nedeľa 1. apríla: exhibícia (14.15)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies