Krasokorčuľovanie ME: Rajičová je sklamaná sama zo seba

NETKY.SK • 30 Január 2016, 14:47 • 2 min
Krasokorčuľovanie ME: Rajičová je sklamaná sama zo seba

BRATISLAVA - Kolízia na rozcvičke pred voľnou jazdou ju vykoľajila natoľko, že sa už nedokázala dostať do správneho rytmu a výsledkom bolo hneď niekoľko zaváhaní s prepadom na 12. pozíciu z deviatej po krátkom programe.

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová sa pri hudbe z filmu Doktor Živago sa pri jednom zo skokov dotkla ľadovej plochy rukou, ďalšie jej nevychádzali podľa predstáv. "Mohlo to byť oveľa lepšie. Jazda bola náročná a spravila som dosť chýb v porovnaní s tým, na čo som zvyknutá. Začala som zle, druhý skok bol síce dobrý, ale bolo dosť ťažké vrátiť sa do správneho smeru," povedala 20-ročná newyorská rodáčka.


Jej pokles o tri pozície má niekoľko faktorov. Prvý možno hľadať v mohutnom záujme o Nicole Rajičovú pred šampionátom aj počas neho. "Veľmi sa mi to všetko páči, ale je to niečo nové a možno aj to ma trochu ovplyvnilo. Snažila som sa udržať si aj trochu bariéru. Tak či tak som si musela svoje odjazdiť. Bolo to však príjemné," priznala malý podiel pre tento faktor slovenská reprezentantka. "Chcela som skončiť lepšie ako pred rokom (11. pozícia, pozn.) a mám pocit, že som na to mala formu. Stalo sa a život ide ďalej," dodala.


Druhým a veľmi dôležitým momentom bola rozcvička pred voľnou jazdou. Počas nej jej nevychádzali skoky, keď sa jej jeden vydaril, prišiel nepríjemný okamih, keď sa takmer zrazila s Fínkou Vivecou Lindforsovou. "Táto kolízia ma asi trochu rozhodila. Absolvovala som konečne dobrý skok a zrazu to do mňa skoro niekto napálil. Zostala som prekvapená, čo sa deje. Mne sa nič nestalo a dúfam, že ani súperke. Mám totiž pocit, že narazila do mojej korčule," priblížila situáciu Rajičová. Po spomenutej rozcvičke práve ona mala jazdu ako prvá a nemala dostatok času "otriasť" sa z trochu nezvyklej rozcvičky.


Keď sa jej voľná jazda nezačala dobre, nesmela sa nechať rozladiť, čo nie je jednoduchá záležitosť. "Na tréningu som zvyknutá, že po nevydarenom prvom skoku sa postavím a pokračujem ďalej. Inak je to dosť náročné a stále musím skúšať rýchlo zabúdať. Aj keď pribúdali ďalšie chyby, pre divákov a všetkých ostatných som musela a aj veľmi chcela bojovať až do konca. Pred každým skokom som si sama pre seba hovorila, že ešte niečo do toho dám. Možno som to chcela až príliš. Rozmýšľala som aj o tom, že zaradím niečo navyše, aby som si zlepšila skóre, no potom som si nechala v hlave len to, čo bolo v pláne," poznamenala.


Okrem faktorov, ktoré negatívne ovplyvnili jej výkon, mala Nicole Rajičová aj "povolený doping" v podobe mohutnej diváckej podpory. "Publikum bolo svetové, cítila som pozitívnu energiu. Chcela som ľuďom ukázať, že dokážem absolvovať peknú jazdu. Som smutná z toho, že som to nezvládla. Veľmi som to chcela, od všetkých som cítila veľkú lásku. Po vystúpení nechýbali ani slzičky, ale to z atmosféry. Publikum mi veľmi držalo palce," doplnila slovenská reprezentantka. Z Bratislavy do USA bude odchádzať trochu sklamaná. "Sklamaná predovšetkým sama zo seba, lebo viem, že dokážem zajazdiť oveľa lepšie," povedala.


Piatková voľná jazda nebolo jej posledné vystúpenie pred bratislavskými tribúnami počas ME 2016, v nedeľu popoludní vystúpi aj na exhibícii. "Mám pripravený program, v ktorom viac tancujem ako skáčem. Mne sa to veľmi páči a verím, že sa bude aj ľuďom. Nebudú tam náročné skoky, ale bude tam niečo zaujímavé," prezradila.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies