Krasokorčuľovanie ME: Neuman pokazil KP, rozhodol prvý skok

NETKY.SK • 27 Január 2016, 18:29 • 2 min
Krasokorčuľovanie ME: Neuman pokazil KP, rozhodol prvý skok

BRATISLAVA - Slovenskému krasokorčuliarovi Michaelovi Neumanovi debut na domácich majstrovstvách Európy v Bratislave nevyšiel.

slovakia

left justify in out

Chyba pri prvom skoku ho v jazde na ľade ZŠ Ondreja Nepelu rozhádzala a nechytil už potom ten správny rytmus.

 

Od rozhodcov dostal 25-ročný zverenec trénerky Tanjy Magnussonovej 42,03 bodov. Výrazne tak zaostal za osobným maximom 53,92, ktoré štokholmský rodák dosiahol minulý november vo Varšave. V pláne mal na úvod kombináciu trojitého lutzu s trojitým toelupom, ale nádej na dobrý výsledok skončili hneď na prvom skoku. Ani on sám si to nevedel vysvetliť. "Neviem, čo sa to stalo. Bol som trochu nervózny, hoci nie až toľko ako som si myslel. Ale pri prvom skoku niečo nesadlo. Už na tréningu som s tým mal problém. Sú to moje prvé takéto veľké preteky a som rád, že som tu môžem jazdiť. Ale ten prvý krok ma fakt mrzí," zhodnotil Neuman v mixzóne. Nepomohla ani následná snaha o korekciu ďalšou trojitou dvojkombináciou: "Potom som bol naštvaný. Pri kombinácii som chcel urobiť dva trojité, ale druhý bol iba dvojitý. Ani dve posledné piruety mi nevyšli, urobil som chybu dovnútra."

 

V súťaži štartovalo 35 sólistov a do štvrtkových voľných jázd sa kvalifikuje len 24 najlepších. Neuman zrejme medzi nimi bude chýbať. "V tejto sezóne som mal krátky program okolo 53 bodov, na majstrovstvách Slovenska 49, ale tam som spadol. Sklamaný som iba z prvého skoku, bola tam aj smola, inak som spokojný," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies