Krasokorčuliarke Rajičovej bude pomáhať choreograf Jagudina

NETKY.SK • 21 Február 2014, 18:11 • 2 min
Krasokorčuliarke Rajičovej bude pomáhať choreograf Jagudina

SOČI - Nicole Rajičovú vedie košický rodák Igor Krokavec.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenský krasokorčuliarsky tréner Igor Krokavec mal na zimných olympijských hrách v Soči až dve svoje zverenky. K Čiernemu moru pricestoval ako člen estónskej výpravy, keďže je koučom Jeleny Glebovovej. Na ľade Korčuliarskeho paláca Ľadovec sa predstavila v slovenskom drese aj jeho zverenka Nicole Rajičová. Kým pre Glebovovú to bola posledná tretia olympijská súťaž v kariére, pre Rajičovú prvá a pravdepodobne nie záverečná. Estónka sa nedostala do voľných jázd a skončila na 29. mieste, Rajičová obsadila 24. priečku a najmä v krátkom programe ukázala svoj potenciál.

"Škoda, že kondične v závere odpadla a nezvládla ani jedného dvojitého axla. Stratila tak dosť bodov. Musí ešte popracovať na svojej voľnej jazde, ale má potenciál do budúcnosti," hodnotil Igor Krokavec výkon Rajičovej. 

Tridsaťdvaročný košický rodák odišiel ako 19-ročný do zámoria a tvrdou drinou sa napokon dokázal presadiť medzi koučami. V minulosti bol aktívny pretekár, ale postupne prešiel na trénerstvo. "Keď sa v Košiciach zbúral starý zimný štadión, presťahovali sa do Čermeľa hokejisti a krasokorčuliari museli ustúpiť. Tréningy bývali skoro ráno alebo neskoro v noci, šatne sme mali v unimobunkách. Vybral som sa do zámoria, kde som prešiel tvrdými podmienkami. Z Montrealu som sa presunul do Hackensacku v New Jersey, kde trénujem v Ice House," popísal svoju životnú cestu Igor Krokavec. 

V krasokorčuliarskom centre, ktoré riaditeľsky vedie jeden z bývalých koučov zlatej zo ZOH 1998 Tary Lipinskej Craig Maurizi, pripravuje viaceré nádeje. Medzi jeho zverenkyne patrí aj dcéra známeho trénera a choreografa Nikolaja Morozova Annabelle Nicole, ktorá bola tretia na majstrovstvách USA do 13 rokov. Rus v minulosti pripravoval choreografie pre Alexeja Jagudina, zlatého zo ZOH 2002. "Morozov pripravoval Rusov na hry v Soči. Teraz sa vracia do nášho centra a bude spolupracovať aj s mojimi zverenkami. Pomôže aj Nicole a v jej prípade to vidím optimisticky. Ak bude tvrdo trénovať, príde výkonnostný pokrok," doplnil Igor Krokavec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona