Krasokorčuliarka Rajičová sa cíti lepšie pripravená ako pred rokom

NETKY.SK • 22 Január 2017, 19:0 • 2 min
Krasokorčuliarka Rajičová sa cíti lepšie pripravená ako pred rokom

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová má síce iba 21 rokov, no počas nasledujúceho týždňa sa predstaví už na štvrtých majstrovstvách Európy v kariére.

slovakia

left justify in out

Pri premiére v Budapešti 2014 bola sedemnásta, o rok neskôr v Štokholme jedenásta a v januári 2016 v Bratislave dvanásta. Teraz v Ostrave by sa rada prepracovala do elitnej desiatky, no pred odchodom na kontinentálny šampionát nechcela hovoriť o konkrétnom umiestnení.

 

"Na majstrovstvách Európy chcem zajazdiť čo najlepšie. Nerozmýšľam nad konkrétnym umiestnením, len by som sa dostala pod tlak. Chcem odjazdiť dva slušné programy. Bolo by pekné dostať sa do desiatky, ale v prvom rade sa musím sústrediť na svoje výkony," povedala v nedeľu newyorská rodáčka počas krátkej zastávky v Bratislave počas presunu z viedenského letiska Schwechat do dejiska ME v Ostrave.

 

"Cítim sa dobre a verím, že to bude už len lepšie. Nedeľu mám bez tréningu, v dejisku šampionátu si zatrénujem v pondelok a utorok. A v stredu už ma čaká krátky program. Mám za sebou pár týždňov kvalitných tréningov. Musím si všetko už len precvičiť, zvyknúť si na ľad a na halu. Nerozmýšľam nad možným tlakom, aj pred rokom v Bratislave som sa snažila ho eliminovať. Teraz sa oveľa viac pripravená," priznala Rajičová.


V aktuálnej sezóne sa Rajičová predstavila na Memoriáli Ondreja Nepelu v Bratislave, nasledovali štarty na podujatiach Grand Prix v Moskve a japonskom Sappore. V decembri vyhrala slovenský šampionát v poľských Katoviciach.

 

"Nemohla som veľa trénovať, pretože som bola zranená aj chorá. V decembri mi skončil semester v škole, no posledné týždne som mala bezproblémové a mala čas sústrediť sa na tréning. Mala som bronchitídu, chrípku aj ďalšie problémy. Vyliečila som sa a zase ma chytila bronchitídu. Mesiac či dva som bola poriadne slabá a mala to náročné. V Moskve som bola v poriadku, ale v Japonsku ma to chytilo," prezradil mladá krasokorčuliarka. Pred ME v Ostrave najviac pracuje na kombinácii trojitého lutza s trojitým toeloopom: "Verím, že mi to vyjde," povedala Nicole Rajičová.


Po ME plánuje do USA odletieť už v nedeľu. "S možnou exhibíciou na šampionáte sme zatiaľ nerátali. Záležať však bude na tom, ako zajazdím," poznamenala. Aktuálna sezóna je pre Nicole Rajičovú aj jej konkurentky veľmi dôležitá, keďže sa začína boj o miestenky na budúcoročné ZOH v Pjongčangu. "Už na majstrovstvách sveta v Helsinkách sa bude bojovať o olympijské miestenky. Aj tam chcem zajazdiť čo najlepšie, ale zatiaľ som sa sústredila iba na ME," doplnila slovenská reprezentantka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona