Krasokorčuliarka Rajičová hladko postúpila na ME v maxime

NETKY.SK • 25 Január 2017, 16:55 • 2 min
Krasokorčuliarka Rajičová hladko postúpila na ME v maxime

OSTRAVA - Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová v stredu na majstrovstvách Európy v Ostrave postúpila bez problémov z krátkeho programu do piatkových finálových jázd. Dvadsaťjedenročná majsterka Slovenska predviedla výbornú jazdu a dostala od rozhodcov jej osobné maximum 60,98 bodov, čo v konkurencii 33 súperiek znamenalo 7. pozíciu.

slovakia

left justify in out

Najlepší KP v úvodnej disciplíne celého šampionátu predviedla úradujúca majsterka Európy aj sveta Jevgenia Medvedevová z Ruska. Len 17-ročná obhajkyňa zlata z minuloročného kontinentálneho šampionátu v Bratislave dostala 78,92 bodov. Zaujala Talianka Carolina Kostnerová, 5-násobná majsterka Európy sa vrátila po pauze vo veľkom štýle a do finále pôjde z 3. miesta. Druhý najlepší stredajší výkon ukázala ďalšia Ruska Anna Pogorilá, ktorá pred rokom na ZŠ Ondreja Nepelu brala bronz.

 

"Chcela som sa bodovo dostať na úroveň z Grand Prix ISU. To sa mi nepodarilo, ale nie som nespokojná. Predviedla som dobrú jazdu, hoci komponenty neboli až tak ohodnotené," povedala líderka po jej jazde.

 

Rajičová obhajuje v Ostravar Aréne 12. miesto z Bratislavy a má veľkú šancu ho prekonať. Olympionička zo ZOH 2014 v Soči predviedla viac ako solídnu jazdu. Vyšla jej úvodná dvojkombinácia trojitého lutza s dvojitým rittbergerom a bezchybné boli aj trojitý rittberger a dvojitý axel. Zverenka trénerov Igora Krokavca a otca Toma Rajiča dosiahla nové osobné maximum 60,98 bodov a výrazne tak prekonala jej doterajší top krátky program (57,91) z minuloročnej novembrovej Grand Prix ISU v Moskve. Rajičovej najlepší výsledok z kontinentálneho šampionátu je 11. miesto z roku 2015.

 

"Cítim sa tu naozaj dobre, teším sa, že to takto vyšlo. Konečne som neurobila ani jednu chybu. Hoci to bola relatívne ľahšia jazda v porovnaní s tým, čo dokážem skočiť. Veľmi sa mi tu páči na tréningoch, okolo skáču najťažšie skoky, je to motivácia korčuľovať a podať dobré výkony," povedala v reakcii pre ČT Rajičová, ktorá išla v poslednej rozjazde spolu s Medvedevovou či Pogorilou.

 

"Na tréningu mi to dosť pomohlo, byť v tejto skupine. Ale tu na súťaži som sa už na ostatné nesústredila. Vo štvrtok mám tréning, v piatok sú voľné jazdy. Začala som dobre, snáď budem pokračovať. Vynasnažím sa byť tak, ako v stredu, najmä v pohode," dodala Slovenka, ktorá chcela pôvodne predviesť kombináciu dvoch trojitých skokov, nakoniec to bol trojitý s dvojitým.

 

"Pre zmenu sme sa rozhodli tento týždeň, už doma mi to veľmi nešlo a rovnako ani tu na tréningu, tak sme od toho upustili, aby sme ukázali, čo dokážem," vysvetlila Rajičová, ktorá kombináciu dvoch trojitých skokov neukáže ani vo voľnej jazde.

 

S atmosférou na ostravskom štadióne bola spokojná: "Bolo to pre mňa jednoduchšie, necítila som predsa len taký tlak, ako vlani. A som aj silnejšia, pripravenejšia, ako po fyzickej, tak po mentálnej stránke. Diváci ma povzbudili, ale je ich tu zatiaľ oveľa menej v porovnaní s minuloročnými majstrovstvami v Bratislave."

 

Na ME, ktoré sa do Českej republiky vrátili po 18 rokoch, budú ešte SR reprezentovať tanečníci Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley, resp. sólista Michael Neuman.

 

výsledky:

 

ženy - krátky program:

 

1. Julia Medvedevová 78,92, 2. Anna Pogorilá (obe Rus.) 74,39, 3. Caroline Kostnerová (Tal.) 72,40, 4. Maria Sockovová (Rus.) 72,17, 5. Laurine Lecavelierová (Fr.) 63,81, 6. Ivett Tóthová (Maď.) 61,49, 7. Nicole RAJIČOVÁ (SR) 60,98



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona